Hayallere hayat vermek için kan ver

İTÜ Kızılay Kulübü "Hayallere hayat vermek için kan ver!" sloganıyla okulumuzda ikinci kez kan bağışı etkinliği düzenliyor. İlki 2015 Aralık ayında gerçekleşen etkinlikte hedef 3000 ünite kan elde edilmesiyken istenilen hedefe ulaşılamamıştı. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan etkinlikte ise hedef 1773 bağış alabilmek. 

Etkinlik Ayazağa Kampüsü'nde 26-27-28 Nisan tarihleri arasında Simmit'in yanında, Maçka Kampüsü'nde ise Yabancı Diller Yüksekokulu Binası önünde gerçekleştirilecek.

 

Kimler Kan Verebilir?

50 kg üzerinde, 18-65 yaşları arasında kronik hastalığı olmayan, her sağlıklı kişi kan bağışında bulunabilir. Bağışta bulunacak kişilerin tok olması ve kan bağışından 12 saat öncesine kadar alkol almamış olması gerekmektedir. Eğer sağlığınız açısından mecbur değilseniz, kan vermeden 3-4 gün öncesinden itibaren ilaç almamak önemlidir. Kansızlık, kan bağışı için engeldir. Anemi teşhisi konulan kişiler kan verememektedir.

Kan bağışında sterilite önemli konulardan biridir. Bağış sırasında kullanılan kan torbaları ve iğneler, tek kullanımlık ve steril olarak imal edilmektedir. Bu sebeple, kan bağışı sırasında donöre herhangi bir hastalık bulaşması söz konusu değildir.

Siz de gelin, hayallere hayat vermek için kan verin!

Kan bağışı röportajı- 1 Kan 3 Can:

Rektörlüğe 23 Nisan ziyareti Çevreci kahramanlar İTÜ'de ödüllendirildi

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti