IGEM'de büyük başarı: Bronz madalya İTÜ'nün

IGEM (International Genetically Engineered Machine) her yıl Boston, ABD’de de düzenlenen ve üniversite lisans öğrencilerinin katıldığı bir bilim yarışması. Bu sene 272 takımın mücadele verdiği IGEM'de; İTÜ'yü temsil eden takımımız bronz madalya sahibi oldu.

İTÜ’nün geleceği parlak

İlk olarak 2013 yılında yarışmaya katılan ekibimiz, kıta finallerinde Fransa’ya elenmişti. 2014 ve 2015 yılında sponsor yetersizliğinden dolayı yarışmaya katılamayan ekibimiz bu sene için en iyi şekilde hazırlandılar.

Metamfetamin bazlı uyuşturucuları dedekte edebilen bir biyo sensör tasarlayarak yarışmaya kaldığı yerden geri dönen takımımız, 2 yılın ardından büyük bir başarı yakalayarak İTÜ'ye bronz madalyayı kazandırdılar. 

IGEM Takımımız önemli noktalara değindi

İTÜ IGEM takımı bu madalyanın İTÜ ile Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünün geleceği için çok önemli bir başarı olduğunu belirtti. Takım yetkilileri biyoloji ve genetik tabanlı bilimlerin Türkiye'de daha fazla yer bulması için gerçekten çok uğraş verdiklerini; bu bilimlerin mühendisliklerle buluşmasının artık bu dünya için olağan olduğunu söyledi.

arı24 olarak İTÜ'ye bu büyük başarıyı kazandıran IGEM takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını dliyoruz.

Orhan Kural'dan Çağatay Ulusoy'a dava Erol Parlak'a Cumhurbaşkanlığından ödül

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor