Zeynep Naz
Son 180 günde 0 haber

İngilizce akademik yazılarınıza katkı sağlayacak siteler

İngilizce akademik yazı yazmak çoğu İTÜ öğrencisini zora sokan durumlardan bir tanesi. Biz de İngilizce makale yazarken faydalanabileceğimiz 4 web sitesini sizler için bir araya getirdik. Tüm öğrencilere ING201 ödevlerinde başarılar diliyoruz.

1. Google Scholar

Akademik makaleler ve yayınlar için arama motoru olan Google Akademik son derece pratik bir araçtır. Google Akademik üzerinden bulabileceğiniz makale siteleri, Türkçe ve diğer dil seçenekleriyle karşımıza çıkıyor. Arama başlığına yazar adı ve konu başlığı gibi kriterlerinizi girerek aradığınız kaynağa kısa süre içinde ulaşabilirsiniz. Ayrıca gelişmiş arama ayarları menüsünü kullanarak makaleyi yayınlandığı derginin adıyla dahi aratabilirsiniz.

2. PubMed

32 milyondan fazla alıntı ve tam metin bağlantılarıyla platform, dünyanın en popüler akademik makale sitelerinden biridir. Genel olarak tıbbi makaleler için benzersiz olan bu site, sağlığı iyileştirmek için yapılan araştırmalara destek verilmesini amaçlıyor. Ücretsiz kullanılan bir kaynak olan PubMed'e öğrenci mail adresinizle üye olabilirsiniz. Böylelikle birçok farklı alandaki dergi makaleleri ve veri tabanlarına erişim sağlayabilirsiniz.

3- ScienceDirect

Elsevier tarafından yürürlüğe sokulan akademik literatür programı olan Sciencedirect tüm dünyada büyük ilgi görüyor. Birçok farklı konuyu ele alan platform, ücretli ve ücretsiz seçenekleriyle akademik makale arayışlarını karşılamaktadır. Tam metin yayınlara da yer veren Sciencedirect, moleküler biyoloji, mühendislik, tıp ve veterinerlik gibi bilim dallarında zengin bir içeriğe sahiptir. Başlık, yazar adı ve cilt sayısı gibi ölçütlere göre arama yapabileceğiniz bu site sayesinde yepyeni araştırmalar hakkında fikir edinebilirsiniz.

4- ResearchGate

135 milyondan fazla sayfasıyla aktif bir akademik makale sitesi olan ResearchGate hem ücretli hem de ücretsiz içeriğiyle dünyanın en çok ziyaret edilen sitelerinden biridir. Milyonlarca akademik makalenin bulunduğu bu platform sayesinde istediğiniz araştırmaya hemen ulaşabilir, istediğiniz yazarları takip ederek yazınız hakkında gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

 

arıSpor: 28 Kasım - 4 Aralık spor takvimi arıSpor: 21-27 Kasım spor takvimi

İTÜ MASASI | #5 İTÜ kulüpleri yandaş şirketin reklam yüzü yapıldı

İTÜ Sinema Kulübü'nün etkinliği "saat dilimi" gerekçesiyle iptal edildi

İTÜ MASASI | #4 Ders borsasına ilk resmi tepki geldi

Oscar ödülleri sahiplerini buldu

İTÜ Vadi Yurtları'nın kaderi ne olacak?