Mert
Son 180 günde 0 haber

İşte süper taktiklerle RİNG101

Bir İTÜlü için ring, İTÜ'nün olmazsa olmazlarındandır. Her seferinde ringe yetişebilmek, ringte oturabilmek İTÜlünün üniversite hayatındaki amaçlarından biri haline gelmiştir. Biz de arı24 olarak bu amaca yönelik, işinize yarayacak taktikleri sizler için derledik. Tabi unutmamak gerek; ringe bineceğim diye de birbirimize zarar vermeye hiç gerek yok.

1) İTÜ Mobil

Ring101 bir ders olsa İTÜ Mobil de dersin ilk konusu olurdu. 'Mekik Servisleri' hizmeti sayesinde Ayazağa Kampüsü içerisindeki ring araçlarını İTÜ Mobil üzerinden rotasıyla birlikte, nerede olduklarını da takip edebilirsiniz. Ringe binmek de çok fazla işinize yarayacak bu uygulamayı hala indirmediyseniz bizce hemen indirin.

2) Ring saatleri

Saat faktörü çok önemli. Örnek vermek gerekirse akşam yurda dönüşler. Bildiğiniz gibi sefer sıklığı 19.10'dan sonra 20 dakika iken 30 dakika oluyor. Bu da akşam yemeği sonucu 19.10 ile 19.40 seferleri arasında bir birikmeye neden oluyor. Siz siz olun akşam saatlerinde yemeğinizi, işinizi hızlı bitirin.

3) İnşaat durağı

Vadi yönüne gidecek olanlar için stratejik bir nokta olan İnşaat durağı, Arıkapı ve MED'deki yoğunluklardan önce koltuk kapmacaya (ya da sığabilmeye) hedef koyanlar için birebirdir. Ayrıca kütüphane çıkışlarında da bu durağı kullanırsanız hedefe ulaşma olasılığınız epeyce artacaktır.

4) Ringte nasıl oturabilirim?

Bindikten sonra bir de içeride mücadele veriyor insan. Işık hızında bir koltuk taraması gerçekleştirin ve hedefe (koltuğa) doğru hızlıca atılın. Arka kapıda, ön kapıya göre daha hızlı bir yaya geçişi olur ancak ön kapıdan binerseniz koltuklara yakınlığınız daha fazla olur, bunu unutmayın.

5) Ringte nasıl ayakta durabilirim?

Balık istifi yolculuk sırasında kendinize güvenli bir bölge arayın. Kenara yaslanmaya güvenmeyin, virajlar eğlenceli olmayabilir. Ringin arka kısmında yer alan sırt yaslama yeri veya bir direğe koala tutuşu size kolaylık sağlayacak seyehat yöntemlerindendir. Son olarak ayaklarınız arasında kot farkı bırakmayın, bırakanlar çok rahat olmadığı görüşünde.

Genel olarak güzel bir kampüsümüz var. Bazen oksijen yetersizliği çektiğimiz ring yerine, havaların ısındığı bu zamanlarda yürümeyi de tercih edebilirsiniz. Hem sizler için de daha sağlıklı olacaktır.

İTÜ Öğrenci Konseyi yurt sorunlarını dinliyor Hazırlık öğrencilerinin en çok vakit geçirdiği 7 mekan

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi