Özlem
Son 180 günde 0 haber

İTÜ, ABET'te dünya birinciliğini sürdürüyor

İTÜ'nün eğitim kalitesinin Amerika'daki akredite üniversitelerle eşdeğer olduğunu gösteren, İTÜlülerin Amerika'da yüksek mühendislik sınavına girebilmesini sağlayan ve İTÜ diplomasını tüm dünyada geçerli kılan ABET eşdeğerliği uzatıldı. 

Ekim ayı boyunca İTÜ'nün ders programlarının içerikleri, öğretim üyelerinin özgeçmişleri, öğrencilere verilen kariyer desteği, öğrenci projelerine sağlanan maddi destek, laboratuvarlar gibi birçok konu ABET yetkileri tarafından incelendi. Bu inceleme sonucunda 25 bölümümüz ABET eşdeğerliği almaya hak kazandı.

Dünya'nın en iyisi bir kez daha İTÜ oldu

En son 2011'de Prof. Dr. Muhammed Şahin'in rektör olduğu dönemde ABET'te dünya birincisi olan İTÜ; bu sene 25 programın akredite sayılmasıyla, dünyada en fazla akredite programa sahip üniversite olarak dünya birinciliğini korumaya devam etti.

İTÜ'nün ABET akreditasyonları devam eden programları ise şunlar: Uçak, Uzay, Kimya, İnşaat, Bilgisayar, Kontrol ve Otomasyon, Elektrik, Elektronik ve Haberleşme, Çevre, Gıda, Jeoloji,  Geomatik, Jeofizik, Cevher Hazırlama, Endüstri, İşletme, İmalat, Makine, Metalurji ve Malzeme, Meteoroloji, Maden, Petrol ve Doğalgaz, Tekstil, Gemi İnşaatı ve Makineleri, Gemi ve Deniz Teknolojileri.

İTÜ rakiplerinin çok büyük farkla önünde

Türkiye'de İTÜ dışında 5 üniversitenin daha ABET akreditasyonları bulunuyor. İTÜ'nün rakiplerinden ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi ABET akreditasyonları bulunun Türk üniversiteleri arasında yer alırken, akredite program sayılarına bakıldığında İTÜ Türk üniversitelerinin büyük farkla önünde. 

İTÜ101: İTÜlü sosyal medya fenomenleri İTÜ Sosyal'de bu hafta: 7 - 13 Ekim 2017

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi