İTÜ’de tartışmalara yol açan Meydan24 yeniden hortladı

Geçtiğimiz yıllarda açılan ve İTÜ'lüler arasında çok yaygın olarak kullanılmasının yanısıra, geçirdiği soruşturmalarla ve tartışmalarla uzun süre gündemde kalan sosyal medya platformu meydan24.com yeniden hortladı.

2013 yılının bahar aylarında bir anda ortaya çıkan meydan24.com tüm İTÜ öğrencilerinin birbirleri hakkında yazanların isimleri belli olmaksızın yorumlar yazabildiği bir platformdu.  Bu nedenle haklarında istenmeyen yorumlar yazılan kişilerin yoğun tepkisiyle karşılaşmıştı. Hatta bu süreçte İTÜ rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA da konuyla ilgili aşağıdaki twiti atmıştı: 

Sevgili Gençler, meydan24 için gereken araştırma ve hukuki süreci başlattım… Süreçle ilgili bilgilendirileceksiniz..

— Mehmet Karaca (@mehmetkaracaitu) April 8, 2013

Bunun dışında konuyla ilgili Webrazzi gibi büyük teknoloji haber sitelerinde haber ve yorumlar yoğun olarak yer almıştı.

Webrazzi Haberi: 

İTÜ’de tartışmalara yol açan Meydan24, Zuckerberg’in hikayesini anımsatıyor

meydan24.com yenilendi

Tepkiler ve soruşturmaların ardından birçok kişi meydan24.com un kapatılmasını beklerken aksine site bir sosyal medya platformuna dönüştü. Artık İTÜ'lü olan olmayan herkesin üye olabildiği platformda eskisi gibi kişiler hakkında istenilen yorum yazılabilirken artık kişilere kimin gönderdiği belli olmayan "özel mesaj"lar da gönderilebiliyor. 

Artık daha güvenli

İstenmeyen yorumların profil sahibi tarafından anında kaldırabilmesi sayesinde büyük tartışmaların da önüne geçilmiş durumda. Ayrıca üye olurken sahte isimlerle üyelik gerçekleştirememenizi için isminizi TCKimlik numaranızla eşleştirmeniz gerekiyor. Bu sayede sahte profillerin önüne geçilirken aynı zamanda 30 yaşından büyük kişilerin siteye üyelikleri engellenerek bir gençlik oluşumu yaratılmış.

Sitede bulamadıklarınızı hemen ekleyin

Yorum yazmak için sitede herhangi bir arkadaşınızı bulamadığınız durumda hemen kendiniz o kişiyi siteye ekleyebiliyorsunuz. Bunun için yorum yazacağınız kişinin cep telefonunu bilmeniz yeterli oluyor. İsminiz gözükmeden hakkında söylemek istediklerinizi yazdığınız kişiye de meydan24.com adıyla "Biri"nin onun hakkında sitede bir şeyler yazdığı bilgisi iletiliyor.

Siz de arkadaşlarınız hakkında isminiz görünmeden onun profiline bir şeyler yazmak istiyorsanız meydan24.com 'a üye olarak hemen giriş yapabilirsiniz.

Eski siteden bir görüntü:

KYK yurtları başvuru sonuçları açıklandı, sıra burs başvurularında Taşkışla'da neler oluyor?

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi