KYK yurtları başvuru sonuçları açıklandı, sıra burs başvurularında

Üniversite öğrencilerine uygun fiyatlarda konaklama imkanı sağlayan KYK yurtları başvurularının sonuçları belli oldu. 

YURTKUR'un yaptığı açıklamaya göre YURTKUR yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler yurt kayıtlarını elektronik ortamdan yapabilecek. https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e devlet şifreleri ile sisteme giriş yapan öğrenciler 4-11 Eylül tarihleri arasında yurtlarına kayıtlarını yaptırabilecekler. Yerleştiği yurda e-kayıt yaptıran öğrencilerin yurtlara gidip tekrar kayıt yaptırmalarına gerek kalmayacak.

*KYK yurt başvuru sonucunuzu öğrenmek için tıklayınız.

Yurt sonuçlarında bazı garip sonuçlar da olabiliyor. İTÜ'yü kazanan bir öğrencinin KYK yurt sonucu:

Yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin gündeminde KYK burs başvuruları bulunmakta. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre kredi ve burs başvuruları üniversite öğrencileri için Ekim ayında başlayacak. Burs veya kredi kazanan öğrencilerin paraları 2016 Ocak ayından itibaren hesaplarına yatacak.

2015 yılı itibari ile toplamda 1 milyondan fazla öğrenci KYK burs veya kredi imkanından faydalanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL ve doktora öğrencilerine aylık olarak 990 TL burs veya kredi devlet tarafından ödeniyor. 

Burs ve öğrenim kredi başvuruları www.kyk.gov.tr adresi üzerinden yapılacak olup öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybeden öğrenciler burs imkanından yararlanamayacaktır.

*Burs ve kredi takvimi www.kyk.gov.tr adresinden açıklanacaktır. @GSBYurtkur Twitter adresi üzerinden de gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Efsane bitiyor: İşte fakülte fakülte kız-erkek oranları İTÜ’de tartışmalara yol açan Meydan24 yeniden hortladı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi