Yemekhane sırası azalacak mı?

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla beraber öğrencileri mağdur eden bir sorun baş göstermeye başladı: Yemekhane sırası.

11:30 - 13:30 arasında yemekhanede verilen öğle yemeği sırasında yemekhane dışına kadar uzanan sıralar oluşuyor. Personel eksikliğinden kaynaklanan bu sorun İTÜ öğrencilerini zor durumda bırakıyor. Güneşin altında beklemenin yanı sıra yağmurlu günlerde de öğrenciler ıslanıyor.

Akşam yemeklerinde de uzayan kuyruklar

Yemek sırası sadece öğle yemekleri için değil akşam yemekleri için de geçerli. Akşam yemeğinde 75. Yıl Yemekhanesi dışında, Vadi Yurtları’nın yemekhanesinin kullanılması ve çoğu öğrencinin kampüste yemek yememesine rağmen yemekhanede uzun kuyruklar oluyor. 

Yemekler bitiyor

Dakikalarca beklenen kuyrukların ardından bazı öğrencilere akşam yemeği saatleri içinde yemek yetmediği görüldü. Öğrenciler ise sosyal medya üzerinden durumun fotoğrafını paylaşarak esprili bir şekilde tepkilerini dile getirdi.

Sadece Ayazağa Kampüsü değil

Yaşanan bu yoğunluk sadece Ayazağa Kampüsü'nde yer alan 75. Yıl Yemekhanesi ile de sınırlı değil. Taşkışla ve özellikle Maçka Kampüsleri de bu yoğunluktan etkinleniyor. Sayıları 3000i bulan hazırlık öğrencileriyle birlikte İşletme Fakültesi ve Konservatuar öğrencileri de bu durumdan mağdur oluyorlar.

Uzun kuyrukların nedeni

Yemekhane sırasında yaşanan uzun kuyrukların nedeni ise son yıllarda İTÜ kontenjanına yapılan dev artışlar. arı24 olarak bu kuyrukların artışının nedenini "Uzun kuyruklar İTÜ'yü bekliyor: İTÜ'nün kontenjanlarında dev artış" haberimizde öngörmüştük.

Bu sorunun çözümü için İTÜ Öğrenci Konseyi rektörlükle görüşerek öğrenciler tarafından en kısa sürede çözüm beklendiğini iletti. Bu görüşmenin sonuçlarını hep beraber izliyor olacağız.

 

 

Kolon ve meme kanseri için yeni proje Big Bang 2016 finaline geri sayım başladı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor