Big Bang 2016 finaline geri sayım başladı

Dünya ve Avrupa kuluçka merkezleri sıralamasına Türkiye'den giren ilk merkez olan İTÜ Çekirdek, bu yıl 5.sini düzenlediği Big Bang'in finalini yapmaya hazırlanıyor. 15 Ocak 2016'da başvurularla başlayan maraton 12 Kasım 2016 Cumartesi günü İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde saat 17.00'de noktalanacak.

Girişime fikirler yansıyacak

Temanın bu sene "Yansıma" olarak belirlendiği yarışmaya 6000'e yakın başvuru yapıldı ve bu başvurulardan 250 tanesi kabul edildi. Farklı içerikler ve görsel şovların yer alacağı büyük finalde ise Genel Kategori ve Otomotiv Kategorisi olmak üzere iki kategoriden seçilen 20 yarışmacı, projelerini hayata geçirebilmek ve 3 milyon TL olan toplam ödülden pay alabilmek için yarışacak. 

Katılımcılar kadar yatırımcılar da artıyor

Geçtiğimiz 4 yılda ülke genelinde toplam 1600 girişimciye destek veren ve başvuru sayısının her yıl giderek arttığı İTÜ Çekirdek; melek yatırım ağlarını, melek yatırımcılarını ve risk sermayesi şirketlerini davet ederek yatırımcı sayısını arttırdı. Bu sene ilk kez yatırımcılar girişimcileri desteklemek için sahneye çıkıp sürpriz yatırımlarda bulunacak.

11 aylık yorucu bir sürecin sonu

Ocak'ta yapılan ve binlerce başvuruyla başlayan yarışmada, ön etap elemesini geçen adaylar Ön Kuluçka aşamasına kabul ediliyor. Projelerin çeşitli özelliklerinin değerlendirildiği yarışmada girişimciler Hızlandırma aşamasında bir yandan profesyonellerden ve akademisyenlerden işletme ve girişimcilik eğitimleri alırken bir yandan da projelerini geliştiriyorlar. Bu uzun, yorucu, aylarca süren çalışmaların ardından başarılı olan ekipler İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi'ne kabul ediliyor ve 1 yıl boyunca kuluçka merkezinin olanaklarından ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Yemekhane sırası azalacak mı? KYK burs ve kredi başvuruları başladı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor