İTÜ eski rektörü Muhammed Şahin istifa etti

2008 - 2012 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 23. rektörü olarak görev yapan Prof.Dr. Muhammed Şahin, İTÜ'deki öğretim üyeliği görevinden istifa ettiğini aşağıdaki mesajı ile duyurdu:


"Değerli İTÜ’lüler,
Sevgili Öğrencilerim,
Sevgili Dostlarım,

İTÜ’deki öğretim üyeliği görevimden istifamı 15.01.2015 gününden itibaren geçerli olmak üzere bugün üzülerek bir dilekçe ile Bölüm Başkanlığıma sundum.

Bildiğiniz gibi 28 Mart 2013’den bu yana MEF Üniversitesi’nde kurucu rektör olarak görev yapmaktayım. Ancak, 26 Kasım 2014 tarihinde çıkan 6569 sayılı Kanun’un 27. Maddesi ile 2547 sayılı Kanun’un 40. Maddesinin (b) fıkrasına eklenen “Vakıf yükseköğretim kurumlarına yapılacak görevlendirmeler toplam iki yılı geçemez ve bu şekilde görevlendirilen öğretim üyelerine idari görev verilemez.” hükmü nedeni ile böyle bir karar vermek zorunda kaldım.

İTÜ ailesinin bir üyesi olmaktan her zaman büyük onur ve gurur duydum. Mezunu olduğum, yıllardır emek verdiğim ve 2008-2012 döneminde ise Rektör olarak bu büyük aileye hizmet etme onuruna eriştiğim kurumumdan ayrılma kararı almak ve istifa dilekçesini hazırlamak benim için oldukça güç oldu. Ancak yürüttüğüm MEF Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü görevim ve MEF Üniversitesi öğrencilerine ve çalışanlarına karşı sorumluluklarım nedeniyle İTÜ’den yaş haddi nedeniyle emekli dahi olamadan istifa etmek zorunda kaldım. İTÜ’de görev yaptığım sure içinde bana destek veren tüm İTÜ’lülere, dostlarıma, öğrencilerime ve aileme çok teşekkür ediyorum.

İlgili kanun hükmü nedeniyle gerçekleştirmek zorunda olduğum bu istifa beni İTÜ’den ayırmıyor. İTÜ’lü olmaya, İTÜ’lü olarak yaşamaya devam edeceğim. Söz konusu kanun ya da şartlarımla ilgili herhangi bir değişiklik durumunda ise, kendi isteğiyle ayrılan veya yaş haddinden önce emekli olanların kurumlarına geri dönüşünü düzenleyen YÖK Kanunun 60b maddesi ile İTÜ’deki görevime dönmek için gerekeni yerine getireceğimi de bilmenizi isterim.

Saygı ve Sevgilerimle,

Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN"

Unilever IdeaTrophy Challenge'da 1.lik ve 2.lik İTÜ'de Boeing Temmuz - Aralık 2015 staj programı başvurusu

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi