Oğuz
Son 180 günde 0 haber

İTÜ, güz dönemine hazırlıksız yakalandı

Yaklaşık 1,5 senedir eğitim öğretim faliyetlerine online devam eden İTÜ, 4 Ekim 2021 tarihiyle hemen hemen tam kapasite yüz yüze açıldı. Birçok bölümde 3. ve 4. sınıf derslerinin neredeyse tamamı yüz yüze yapılıyor. Dolayısıyla pandeminin başlangıcından bu yana kampüslerdeki en kalabalık günler yaşanıyor. Ancak geçtiğimiz bu bir haftalık süreçte İTÜ'nün bazı konularda 1,5 yıllık online eğitim sonrası yüz yüze eğitime dönüşünde aksaklıklar yaşadığını görüyoruz. İşte İTÜ'nün bir haftalık 2021 güz dönemi raporu:

1- Sınıflar donanım bakımından yetersiz

Mevcudu 35-40'tan fazla olan derslerin birçoğu, küçük sınıflara verildiyse, öğrencilerin aralarında birer koltuk boşluk bırakarak oturması zorunluluğu dolayısıyla ikiye bölünmek zorunda kaldı. Bir grup dersi yüz yüze takip ederken, diğer grup öğretim görevlisinin açmış olduğu eş zamanlı Zoom oturumu ile takip etmek zorunda kalıyor. Hemen hiçbir sınıfta bulunmayan profesyonel kamera ekipmanları ve kayıt sistemleri yüzünden dersi online takip eden grup, öğretim görevlisinin bilgisayar kamerasından gelen kalitesiz görüntü ve duyulmayan sesiyle dersi anlamaya çabalıyor.

2021 Bahar dönemi başlangıcında bazı sınıfların profesyonel ekipmanlarla donatılacağı söylenmiş olmasına rağmen yapılmaması, sınıfların hibrit eğitime elverişsiz olmasına sebep oluyor.

2- Fakülteler önünde uzun HES Kodu kuyrukları oluştu

Geçtiğimiz haftalarda İTÜ, öğrencilerden İTÜ Portal üzerinden hesaplarına HES Kodu tanımlamalarını istemişti. Ancak buna rağmen kampüs içerisindeki her kapalı bina girişinde ekstra olarak yine HES Kodu kontrolü gerçekleştiriliyor. Şimdilik sadece Kimya Metalurji Binası'nda (KMB) bulunan HES Kodu Tarayıcı Kiosk'unun kampüs geneli eksikliği yüzünden güvenlikler tarafından gerçekleştirilen bu kontrol, fakülte girişlerinde özellikle ders başlangıç saatleri yakınlarında metrelerce "HES Kodu Kuyruğu" oluşmasına sebep oluyor.

3- Pandemide "KoronaBüs"

İTÜ'deki Ring Problemi yıllardır devam eden bir sorun. Özellikle pandemi döneminde ekstra tehlike arz eden hususlardan biri olan kalabalık ringlere İTÜ'nün bir çözüm geliştirmediği gözlemleniyor.

4- Metrelerce uzanan bir başka sıra: Yemekhane Kuyruğu

İTÜ'nün kökleşmiş, yıllardır süregelen bir başka sorunu ise upuzun yemekhane kuyrukları. İşletme Fakültesi derslerinin hala Ayazağa Kampüsü'nde işlenmesi, yaklaşık iki yıldır kapalı olan Vadi Yurdu Yemekhanesi ve hemen her sene artan kontenjanlar ile çekilmez bir hale bürünen yemekhane sırası bu sene de yerini almış.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu'nun geçtiğimiz günlerde duyurduğu Vadi Yemekhanesi'nin yeniden açılması bu uzun yemekhane kuyruğu sorununu hafifletebilir.

5- Arı Mola yine kapalı

Geçtiğimiz bahar döneminin en başında Arı Mola'nın yenilenerek yeniden açılacağı duyurulmuştu. Ancak 1,5 yıl aradan sonraki ilk yüz yüze dönemimizde de Arı Mola hala atıl durumda.

İTÜ'den ARI Teknokent'e cevap geldi ARI Teknokent çalışanlarının girişlerine Rektörlükten düzenleme

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi