İTÜ iş dünyasında zirveye ulaştı

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca: İTÜ üçüncü nesil üniversite olmaya çok yakın

İTÜ İşletme Fakültesi'nin düzenlediği bu sene ilki gerçekleşen iş dünyasındaki profesyonellere yönelik 'Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0' konulu İş Dünyası Zirvesi büyük bir katılımla gerçekleştirildi.İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleymen Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen zirvede iş dünyasının önde gelen 400 orta ve üst düzey yöneticisi bir araya geldi. 

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Çalışır, Siemens Genel Müdürü Ali Rıza Ersoy, Intel Genel Müdürü Burak Aydın, GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan Özsoy, Cisko Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım, Akbank Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz gibi isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı zirvede Nesnelerin İnterneti, Endüstriyel İnternet, Digital Dönüşüm ve Yeni İş Modelleri, Bankacılık ve Finans Sektöründe Digital Dönüşüm, Perakendecilik gibi konular değerlendirildi.

İş Dünyası Zirvesinin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, "Üçüncü Nesil Üniversite" kavramını anlattı. "Türkiye'de bu kavrama en yakın üniversite İTÜ'dür" diye konuşan Rektör Karaca ayrıca şunları söyledi:  “İTÜ, üçüncü nesil üniversiteye olamaya çok yakın bir üniversite. 3. nesil üniversite uluslararası kavramların öne çıktığı, patente yönelik ürünlerin yapıldığı ve bunlar için çözüm ortağı olan üniversite kavramı. Bu açıdan Teknik Üniversite çok önemli. Teknik Üniversite mezunları KPSS sınavlarına çok fazla girmiyorlar. Kendi şirketlerini kurmaya çalışıyorlar. Stanford gibi üniversite öğrencilerine bakın. Silikon Vadisi gibi yerlerde şirket kuruyorlar. Teknik üniversitelerin de zaten en büyük özelliği bu.”

İTÜ İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alp Üstündağ'ın moderatörlüğünü üstlendiği zirvede Borusan Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Çötelioğlu, Arçelik Üretim Teknolojileri Direktörü Mustafa Esenlik, Kibar Holding Genel Müdür Yardımcısı Hakan Korkmaz, Rockwell Automation Türkiye Genel Müdürü Cenk Ceylan ve Harting Türkiye Genel Müdürü Ahmet Can Ayan konuşmacı olarak yer aldı.

 

Gözetim listesindeki öğrencilere çağrı GOBI’16'dan geriye kalanlar

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi