Yıldız
Son 180 günde 0 haber

İTÜ101: İTÜ'nün kantinleri

Okulda en çok zaman geçirdiğimiz yerlerden biri de fakültelerimizin kantinleri.  Kimi zaman yemek yemek, kimi zaman ders arasında arkadaşlarımızla muhabbet etmek için, kimi zaman da ders çalışmak için sık sık uğruyoruz fakültelerimizin kantinlerine. Peki fakülte fakülte İTÜ’nün kantinleri nasılmış bir göz atalım mı?

Ayazağa Kampüsü ile başlayalım;

1. İnşaat Fakültesi

İçinde oyun ve çalışma alanları bulunduran İnşaat Fakültesi kantini öğrencilerin bolca vakit geçirdiği kantinlerden birisi. 2 bahçeye açılan kantin, A ve B bloklarını da birbirine bağlıyor.

2. Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Binanın 2. katında yer alan kantin diğer fakültelerin kantinlerine kıyasla oldukça küçük görünüyor. Girişinde bir de pek çok öğrencinin vazgeçilmezi langırt masası bulunmakta.

3. Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ise oldukça büyük bir kantine sahip . Ayrıca kantininde koltuk kalan tek fakülte. Oturma alanının yanında bulunan oyun alanı ile ise öğrencilere keyifli zaman geçirme olanağı sunuyor. 

4. Kimya-Metalurji Fakültesi

Fakültenin bodrum katında bulunan kantin, geniş bir alana sahip. Yine diğer fakültelerde olduğu gibi küçük bir oyun alanı bulunmakta. Ayrıca Kimya Metalurji Fakültesi’nde biri kantine bağlı olmak üzere 2 de orta bahçe bulunmakta.

5. Maden Fakültesi

Bir orta bahçe ve bir de arka bahçeye sahip olan kantin, A ve B girişlerini bodrum kattan birbirine bağlıyor. Ayrıca fakülteye bağlı bölüm kulüpleri de kantinin arka koridorunda dizilmiş durumda. Kantin, fakülte öğrencilerinin yanı sıra kantin işletmesinin lezzetli yemekleri ile çoğu zaman diğer fakültelerin öğrencilerine de ev sahipliği yapıyor. Arka bahçesinde bulunan langırt masalarıyla da öğrenciler ders aralarında keyifli vakit geçirebiliyor.

6. Elektrik ve Elektronik Fakültesi

Binanın en alt katında bulunan kantinin biri orta bahçeye diğeri ise çıkışa açılan 2 kapısı mevcut. Bilardo masaları için ayrı bir bölme bulunan kantinde langırt masaları, yemek masalarının bulunduğu alanda yer alıyor. 

7. Fen-Edebiyat Fakültesi

Ders araları için güzel bir durak FEB kantini. Y amfilerinin üst katında, girişe oldukça yakın bulunan kantin özellikle FEB koridorlarında kaybolmadan önce derin bir nefes alma şansı tanıyor misafirlerine. 

Maçka Kampüsü ile devam ediyoruz...

1. Yabancı Diller Yüksek Okulu

Hazırlık öğrencilerinin göz bebeği, yemekhane sırasından bıkanların ilk seçeneği, Boğaz manzarası ile harika bir İstanbul ön gösterimi… İTÜ öğrencilerinin pek çoğunun yolu düşmüştür YDY kantinine. Her ne kadar diğer fakültelerin aksine oyun alanı bulundurmuyor olsa da hazırlık öğrencilerine yıllar boyu sürecek olan arkadaşlıkların temelini atma şansını tanıyor. 

2. İşletme Fakültesi

Maçka Kampüsü’nde bulunan bir diğer fakülte ise İşletme Fakültesi. İşletme Fakültesi'nde ise 2 kantin bulunuyor. Alt kantin ve üst kantin olarak bilinen kantinlerden biri eski binada diğeri ise yeni binada yer alıyor. 

Yeni binada bulunan alt kantin:

 Eski binada bulunan üst kantin:

Taşkışla Kampüsü

Gerek projeleriyle, jürileriyle, gerek de binasının güzelliğiyle İTÜ'lülerin göz bebeği Taşkışla kampüsünde Orta Bahçe’ye çıkmadan önce bir kahve almak için uğramanız gereken yer kesinlikle Taşkışla kantini. Ayazağa'dan alışkın olduğumuz kantin havasını pek yansıtmıyor olsa da arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmek ve derslerin yorgunluğunu atmaya bire bir diyebiliriz.

Gümüşsuyu Kampüsü

Bir kantin düşünün ki içinde araba var. Yok yanlış okumadınız, araba var bu kantinin içinde. 2 katlı kantinde bilardo ve langırt masaları için ayrı alanlar bulunmakta. Kısacası içinde bulunması ve vakit geçirmesi oldukça keyifli kantinlerden biri Gümüşsuyu kantini.

Tuzla Kampüsü

Denizcilik Fakültesi'ni bünyesinde barındıran Tuzla Kapmüsü, çoğu İTÜ'lü için okulun en az bilinen yeri. Ana kampüs Ayazağa'ya ve diğer kampüslere olan uzaklığı nedeniyle çoğu İTÜ'lü için gizemini koruyan kampüs ve kantini bu yüzden ağırlıklı olarak yalnızca Denizcilik Fakültesi öğrencilerini ağırlıyor. Ayrıca Tuzla Kampüsü kantini diğer kampüslerin kantinlerine kıyasla da çok daha geniş bir alana sahip.

Kültür sanat etkinliklerinde yararlanabileceğiniz öğrenci kampanyaları Sri Lanka saldırısında İTÜ'lü mühendis hayatını kaybetti

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi