Selis
Son 180 günde 0 haber

İTÜ öğrencilerinden birincilik getiren insansız hava aracı

İTÜ öğrencileri, 16-21 Haziran tarihleri arasında, Londra merkezli Makine Mühendisleri Enstitüsü (IMECHE) tarafından bu yıl dördüncüsü İngiltere Galler'de düzenlenen İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda birinci oldu.

Dikkatler "Hedef"in üzerindeydi

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin 20 öğrencisinden oluşan insansız hava aracı takımı "Hedef", Türk mitolojisinde yer alan uçan at "Tulpar" adını verdikleri araçlarıyla; aralarında Cambridge Üniversitesi'nin de bulunduğu toplamda 26 takımın arasından sıyrılıp birinci oldu. Ayrıca "Hedef", "Güvenlik ve Uçuşa Elverişlilik" ödülünü de alarak jürinin takdirini topladı.

İki görevde de yüksek başarı

Takımlar iki görevde de beş gün boyunca yarıştı. Yarışmanın ilk kısmında, insani yardım paketlerini temsilen çeşitli ağırlıkta un paketleri önceden belirlenen coğrafi koordinatlara havadan bırakıldı. Bunları zarar görmeden teslim edebilen takımlar, paketin belirlenen konumunu tutturma derecesine göre puanlandı. Tulpar, paketleri zarar görmeden hedefe ulaştırdı.

İkinci kısımda ise yer gözlemi yapıldı. Ekipler, 40 bin metrekarelik bir alandaki harf tabelalarını araçtaki kamera yardımıyla yazılım üzerinden tanıyıp, harfin GPS koordinatlarını en yüksek doğrulukta bildirmeye çalıştı.

Tulpar, un paketlerini 5-7 metrelik sapma oranıyla teslim ederken, harf tabelalarını da %75 isabetle tanıdı. İki görevdeki yüksek başarı oranlarıyla İTÜ öğrencileri iki kısımda da başarıya ulaştı.

Hedef Takımı'na birincilik getiren aracı Tulpar'ın videosu ise işte şöyle:

İTÜ'de bir inovasyon laboratuvarı: CBILAB İTÜ'de neler oldu? 21 Mayıs - 10 Haziran 2018

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor