İTÜ Öğrencilerinin Tasarladığı Uydu ABD'de Yarışacak

Geleceğin uydusunu tasarlayan mühendisler, bir Türk üniversite takımından çıkabilir mi? Bizce bu mümkün.

Amerika Astronomi Topluluğu (AAS) ile Amerika Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü (AIAA) tarafından, NASA’nın da aralarında bulunduğu havacılık ve uzay sektörünün önde gelen şirketlerinin katkılarıyla 1998 yılından bu yana düzenlenen CanSat Competition’a, bu yıl tüm dünyadan 59, Türkiye’den 8 takım katılıyor.

İTÜ ARISAT Model Uydu Takımı da, tüm dünyadan üniversite öğrencilerinin geliştirdiği model uyduların yarıştığı bu yarışmaya katılan iddialı ekiplerden biri. Bu sene İTÜ ARISAT Model Uydu Takımı’nın sponsorluğunu Turkcell Superonline üstlendi. Gerçek uydu sistemlerinin yapım aşamalarının birebir uygulandığı yarışma için yapılan çalışmalar, Türkiye’nin gelecekte kendi uydu sistemlerini geliştirmesine katkıda bulunma potansiyeli taşıyor.

CanSat Competition’da bu yıl gençlerin geliştireceği uydu yaklaşık 670 metreden serbest bırakılarak paraşüt ile yavaşlatılacak ve hızı saniyede 12 metreye düşürülecek. 500 metreye geldiğinde iki parçaya ayrılan uyduda ikinci parça, pasif bir yavaşlama sistemi olmaksızın saniyede 10 metrenin altında bir hızda tutulacak. Aynı zamanda kendi enerjisini üretmeye başlarken, iniş sırasında basınç değerini, sıcaklığı ve ürettiği voltaj değerini paket veri olarak yer istasyonuna iletecek. Uydu yere indiğinde içindeki yumurtanın da kırılmamış bir şekilde çıkarılması hedefleniyor.

CanSat Competition 2014 ile ilgili ayıntılı bilgiyi ve tüm katılan takımların listesini, bu linke tıklayarak yarışmanın resmi sitesinden alabilirsiniz.

Kaynak:Silikonvadisi.tv

 

Mezunlar Dernekleri Master Games Turnuvası Gerçekleşti Türkiye’nin İlk Kreatif Ar-Ge Merkezi İTÜ’de Açıldı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor