Türkiye’nin İlk Kreatif Ar-Ge Merkezi İTÜ’de Açıldı

Dünyanın öncü teknoloji firmalarından INTEL, Türkiye’deki yüksek teknoloji yatırımları kapsamında ilk ar-ge merkezini İTÜ Arı Teknokent’te açtı. Türkiye’nin ilk “kreatif ar-ge merkezi” olan INTEL Ar-Ge, kullanıcı deneyimi odaklı ar-ge faaliyetleri gerçekleştirerek yeni bir yaklaşım getirecek.

Açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, INTEL Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan ile INTEL’den yetkililer ve İTÜ’lü akademisyenler katıldı.

Nesnelerin interneti, giyilebilir teknolojiler

INTEL Ar-Ge Merkezi, Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nin önde gelen araştırma merkezlerinden biri olacak. Teknolojide yeniliklere kapı açacak çalışmalar ve yatırımlar gerçekleştirilecek. Özellikle “nesnelerin interneti, giyilebilir teknolojiler ve eğitim teknolojileri” alanlarına odaklanan çalışmalar yürütülecek. INTEL Ar-Ge Merkezi yenilikçi açık ar-ge modeli ile sektördeki iş ortakları, üniversiteler ile kamu kurum - kuruluşları ile birlikte çalışacak. Türkiye’nin kendi fikrî mülkiyet projelerini yaratmasında ve dünyaya teknoloji ihraç etmesinde önemli rol oynayacak merkezde, ilk 5 yılda 40 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanıyor.

 
 
İTÜ Öğrencilerinin Tasarladığı Uydu ABD'de Yarışacak İTÜ Eurostat Araştırma Kurumu Oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor