İTÜ Eurostat Araştırma Kurumu Oldu

İTÜ Eurostat Araştırma Kurumu Oldu

İTÜ, araştırmacılar için önemli bir veritabanı olan Eurostat nezdinde araştırma kurumu olarak resmen tanındı. 

Birey ve kurumlar düzeyinde sosyal ve ekonomik mikroverilerin bulunduğu Avrupa Birliği'ne ait Eurostat veri tabanı, özellikle bu alanlarda çalışanlar için araştırma zenginliği ve derinliği açısından büyük öneme sahip.  Mikroveriler, çoğu teorinin daha hassas test edilmesi için önemli olurken, bazı teoriler ise sadece mikroverilerle test edilebiliyor.

Eurostat nezdinde araştırma kurumu olarak tanınmayan kurumlardaki araştırmacıların, bu veri tabanına erişimi 8 Temmuz 2013'ten itibaren kaldırıldığı için, resmi araştırma kurumu olarak tanınmak ayrıca önem taşıyor.

Akreditasyon sürecinde, İTÜ hakkında ve üniversitemizin bilgi işlem altyapısının güvenliğine ilişkin detaylı bir bilgilendirme yapıldı. Ekonomi Bölümümüzde yürütülen “HM-PP” projesi çerçevesinde, tüm süreç Doç. Dr. Sencer Ecer ile proje asistanı Mine Durmaz tarafından koordine edildi. İTÜ Rektörlüğü, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Avrupa Birliği Proje Ofisi, Stratejik Planlama ve Geliştirme Daire Başkanlığı da sürece katkı sağladı. 

Mikroverilere erişim için İTÜ’lü tüm araştırmacılar projelerini sunarak başvuruda bulunabiliyor. Başvuru için izlenmesi gereken yol hakkında bilgi için tıklayınız. 

İTÜ, Türkiye’de bu akreditasyona sahip 2 üniversiteden biri. Eurostat nezdinde araştırma kurumu olarak tanınan diğer kurumları görmek için tıklayınız.

KAYNAK: itu.edu.tr

Türkiye’nin İlk Kreatif Ar-Ge Merkezi İTÜ’de Açıldı İTÜ Arı Teknokent 2 Bölgesi’nin İmar Planı Askıda

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor