İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi Açıldı

Her ay yenilenecek sergiler ile farklı disiplinlerden eserler, İTÜ ev sahipliğinde sanat dostlarıyla buluşacak.

Açılış sergisi İTÜ Öğretim Üyesi Murat Çakan’ın suluboya resimleri ile yapıldı. Sergi 20 Şubat’a kadar ziyarete açık olacak.

Rektör Karaca: “İTÜ RSG, İstanbul’da tanınan ve bilinen seçkin bir sanat galerisi olacak"


İTÜ’nün “sanat yönü güçlü teknik üniversite” kimliğine önemli bir katkı daha yapıldı. İTÜ Rektörlük binasının giriş katı yeniden düzenlenerek, sanat galerisine dönüştürüldü. 6 Şubat Perşembe günü düzenlenen törenle yapılan açılış, sadece İTÜ’ye değil İstanbul’a da seçkin bir sanat galerisi kazandırdı. Her ay açılacak yeni bir sergiyle yıl boyu sanatın kalbinin atacağı İTÜ, el sanatlarından keçeye, nadir basılı eserlerden bitki illüstrasyonuna kadar farklı disiplinlerden önemli isimlerin eserlerini ağırlayacak. Gelecek aylarda sergi açacak isimler arasında; Işık Güner, Selçuk Gürışık, Hikmet Barutçugil, Gönül Paksoy, Bairam Bajrami, Gülname Turan ve Nazan Pak yer alıyor.

_ITU1071

Rektör Karaca: ‘Mühendislerin çizer olduğunun ispatı’

Galeri açılışı, İTÜ Meslek Yüksekokulu ile Bilim Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezinin müdürlüklerini yürüten öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Murat Çakan’ın suluboya resimlerinden oluşan sergi ile yapıldı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin sunduğu dinleti, beğeniyle izlendi. Dinletinin ardından kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ’nün sanatla bütünleşen yönünü güçlendirmenin mutluluk verici olduğuna dikkat çekerek, galerinin açılmasına yönelik hazırlıkların yaklaşık 4 ay sürdüğünü belirtti. Karaca, İTÜ RSG’nin İstanbul’da tanınan ve bilinen seçkin bir sanat galerisi olacağını vurguladı. Açılışın İTÜ Ailesinden bir ismin sergisi ile yapılmasının anlamlı olduğuna işaret Karaca, “Bu resim sergisi mühendislerin de çizer olduğunun ispatıdır. Sadece teknik resim çizmez sanat, o açıdan da kendisine müteşekkiriz” dedi. 

_ITU1099

Çakan’ın 81 suluboya resmi 

Yrd. Doç. Dr. Murat Çakan ise sergide yer alan eserlerin uzun yıllara yayılan çalışmaların ürünü olduğuna işaret ederek, “Sergide yar alan eserlerimin hepsi bende değildi. Dostlarımdan, akrabalarımdan toplamam biraz zor oldu ama gördüğünüz gibi sergiyi oluşturmayı başardık. Sayın Rektörümüzün ön ayak olması, Sayın Genel Sekreterimiz ve ekip arkadaşlarının çabalarıyla bunu hayata geçirebildik.  Hepinize buraya geldiğiniz için benimle bu anı paylaştığınız için çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Çakan resim çalışmalarına zaman ayırabildiği için kendini şanslı hissettiği de vurgulayarak, “Modern hayat bizi oldukça sıkışık bir tempoda koşturuyor. Geçmişte o temponun dışında kalabilmiş, beni rahatlatan boş zaman dilimleri bulabilmişim, bu resimleri yapabilmişim” dedi. 

_ITU1058

Yrd. Doç. Dr. Murat Çakan Hakkında

Murat Çakan’ın 81 eserinin yer aldığı suluboya sergisi, İTÜ Rektörlük Sanat Galerisinde 20 Şubat’a kadar görülebilecek. Sergi haftanın her günü, 09.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. 1967 Edirne doğumlu Yrd. Doç. Dr. Murat Çakan, ilkokul yıllarında başlayan resim sanatına ilgisini, kendini sürekli geliştirerek besledi. Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak, ödüller aldı. Makina mühendisliği alanındaki akademik kariyerini sürdürürken, resim çalışmalarından hiç kopmadı. 1994-95’te Brüksel’de -biri karma- iki sergi açtı. 2000 yılından bu yana İTÜ öğretim üyesi olan Çakan, halen Meslek Yüksekokulu ile İTÜ Bilim Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezinin müdürlüklerini yürütüyor.

Kaynak: itu.edu.tr

İTÜ Sosyal Medyada Nereden Nereye? 2013 Yılının En BaşArı’lıları Belli Oldu

İTÜ'de akıl almaz arbede

İTÜ'de kulüp skandalı

İTÜ’nün Duayen Hocalarından Prof. Dr. M. Cengiz Dökmeci Hayatını Kaybetti

İTÜ'den uluslararası arenada çifte başarı

Ara tatilde sanat molası: İstanbul’un kaçırılmaması gereken sergileri