Utku
Son 180 günde 0 haber

İTÜ Rover dünya üçüncüsü oldu

İTÜ Rover Takımı, dünyanın en prestijli Rover yarışmalarından biri olan University Rover Challenge'da finale kalan 36 takım arasından sıyrılarak aldıkları 92,78 puanla 3 takım ile dünya üçüncülüğünü paylaşıyorlar.

Bu yıl 14.sü düzenlenen yarışmada takımlar, sıcağa ve engebeli arazilere dayanıklı tasarladıkları “uzay araştırma araçları” üzerinde çalışmalar yürütüyor. Mars Society ve NASA sponsorluğunda düzenlenen yarışma, ABD’nin Utah eyaletindeki Mars’a benzer görülen yüzeylerde gerçekleştiriliyor. Bu yılki yarışmaya çeşitli ülkelerden 96 takım başvurdu. Bunlardan sadece 36sı finallere katılma hakkını elde etti.

İTÜ Rover Takımı'nın URC 2020 finalinde yarışan aracı;

Uzay endüstrisinde Türk ekolü olmaya devam ediyorlar

İTÜ bünyesindeki farklı disiplinlerden bir araya gelen öğrencilerin oluşturduğu İTÜ Rover Takımı, ilk faaliyetlerine 2016 yılında başlamıştır. Bilim ve mühendislik alanında gençlere örnek olarak ülkemizin uzay endüstrisi alanında bir ekol yaratmayı amaçlamaktadırlar.

Bu sene 4. kez finale kalmaya hak kazandıkları URC finalinde jürilerden toplam 92,78 puan alarak 3.lüğü 3 takım ile paylaştılar. İTÜ Rover, 2017 yılında URC finaline katılmaya hak kazanarak, Türkiye'den kabul alan ilk takım olmuştur.  2018 yılında ise ilk kez verilen Bilim Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

İTÜ Rover Takımının yakın dönemdeki hedefleri arasında Eylül ayında, Polonya’da düzenlecek ERC (European Rover Challenge) yarışmasından yeni başarılarla dönmek bulunuyor. 

İTÜ Rover'ın URC 2020 finaliine kalmaya hak kazanan videosu:

İTÜ'nün son 10 yılına damga vuran olaylar İTÜ’de Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümü mü açılıyor?

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi