Belen
Son 180 günde 0 haber

İTÜ Rover Takımı'ndan yeni bir başarı

İTÜ Rover Takımı, Polonya’da düzenlenen Avrupa’nın en büyük uzay ve robotik yarışması olan European Rover Challenge’da başarı geleneğini bu sene de sürdürdü. Geçen sene derece ve robot kol birinciliği alan takım, bu sene de genel klasmanda 3. olup Türkiye’yi ve roverlarını tanıttıkları görevde birinci oldu. 

İTÜ Rover Takımı, 64 takım arasından 3. sıraya yerleşti

European Rover Challenge, bu yıl da 15 ülkeden ve dünyanın seçkin üniversitelerinden 64 farklı takımın katılımıyla teknolojini sınırlarının zorlandığı kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Polonya’da düzenlenen bu yarışma Mars yüzeyinin bire bir kopyası olan bir arazide gerçekleştirildi. Genel kategoride 752 puan alan İTÜ Rover Takımı, yarışmayı Polonya’nın AGH Space Systems ve İsviçre’nin EPFL XPLORE takımlarının ardından 3. sırada bitirerek bu sene de ödül töreninde yerini aldı. İTÜ Rover Takımı böylece Alman, İtalyan ve İsviçreli mühendislerin arasında Türk mühendisliğinin de yerini ve gücünü bronz madalya ile gösterdi. Ödülü takdim ederken jürinin sözleri: “Çok istediniz ve hak ettiniz.” oldu. Zorlu arazi performansı, robot kol kabiliyeti ve otonom sürüş gibi farklı mühendislik yeteneklerini sınayan European Rover Challenge’da İTÜ Rover Takımı’nın başarıları bunlarla sınırlı kalmadı. İTÜ Rover Takımı bu sene otonom navigasyon görevini açık ara en hızlı bitiren takım oldu. Yarışmanın önemli bir parçasını oluşturan tanıtım görevi takımların teknik yönlerinin yanı sıra ekip ruhunu, takım çalışmasını, dürüstlüğünü, ülkelerini nasıl temsil ettiklerini ve milli duygulara hitap eden yönlerini sınıyor. Takımlarını ve ülkelerini tanıtımıyla dinleyicileri kendine hayran bırakan İTÜ Rover Takımı, tanıtımda birinciliğe layık görüldü.

Arkaplanda büyük bir ekip var 

İTÜ Rover Takımı 2016 yılından beri her sene yeni bir tasarımla gezegen keşif aracı (Rover) üreterek Amerika’da ve Polonya’da çeşitli yarışmalara katılıyor. 64 kişiden oluşan takım; mekanik, elektronik, yazılım, bilim ve organizasyon ekiplerinden oluşuyor. Mekanik ekibi tasarlanan aracın iskeletini ve kas sistemini, elektronik ekibi sinir sistemini, yazılım ve bilim ekipleri beynini oluşturuyor ve organizasyon ekibi sayesinde ortak paydada buluşan takım üyeleri, araçlarına yarışmalarda başarı getiren ruhunu veriyor. 

arı24 ailesi olarak bizi gururlandıran takımımızın başarılarının devamını dileriz.

İTÜ Vadi Yurtlarında sorunlar bitmiyor İTÜ Rover Takımı European Rover Challange'da en iyi 5 finalistten biri olarak Polonya'da

İTÜ'de kulüp skandalı

İTÜ’nün Duayen Hocalarından Prof. Dr. M. Cengiz Dökmeci Hayatını Kaybetti

İTÜ'den uluslararası arenada çifte başarı

Ara tatilde sanat molası: İstanbul’un kaçırılmaması gereken sergileri

arıSanat: 16-24 Kasım