Ece
Son 180 günde 4 haber

İTÜ Vadi Yurtları'nın kaderi ne olacak?

4 Mart Pazartesi günü Çanakkale'de gerçekleşen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından İTÜ'nün LinkedIn hesabında yapılan paylaşım, akıllara "Öğrencilerin sağlam binası var mı?" sorusunu getirdi.

Öğrenciler bilinmezliğe terk edildi

6 Şubat depremlerinin ardından yurtların depreme karşı dayanıklılığını belirlemek için yapılan karot testi sonuçları hakkında, üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Öğrenciler; bu konuda yetkili görevlilere, yurt müdürlerine danıştıklarında "dayanıklı, bir şey olmaz" gibi geçiştirici ifadelerden başka bir cevap alamadıklarını belirtiyor ve can güvenlikleri hakkında endişe ediyor. 

İlk resmi açıklama 11 ay sonra geldi

Bir öğrencinin Cimer üzerinden yaptığı başvuru; ocak ayında, öğrencilerin kafasındaki hiçbir soru işaretini gidermeyecek bir şekilde cevaplandı. 

Açıklamada bahsedilen Kamu Binalarında Deprem Dayanımı ve Enerji Verimliliği Projesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin şimdilik yalnızca Vadi Yurtları'nı kapsıyor. Projenin 12.12.2023 tarihinde yayınlanan Çevresel ve Sosyal Yönetim Planı'na göre projeye dahil olan binalarda yapısal güçlendirme ve enerji verimliliği çalışmaları yapılması öngörülüyor.

 

Proje dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.

Proje kapsamında yürütülecek tüm çalışmaların mart ve ekim ayları arasında, 8 aylık süreç içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Proje ihalesinde teklifler için son günün 29 Mart 2024 gibi yakın bir tarih olmasına rağmen İTÜ yönetimi proje esnasında Vadili öğrencilerin nerede konaklayacağı hakkında bir açıklama yapmadı. Geçtiğimiz yıl 6 Şubat depremlerinin ardından deprem riski nedeniyle tahliye edilen Geçici Kız Konukevi öğrencilerinin nakilleri KYK yurduna alınmıştı, bu da akıllara Vadi Yurtları'ndaki öğrenciler için de bu çözümün uygulanacağını getirdi ancak yurtlardaki kontenjan yetersizliği sebebiyle pek mümkün görünmüyor. 

Bitmek bilmeyen kadercilik

Vadili öğrenciler dönemin devamında nerede konaklayacağını bilmiyorken diğer yurtlardaki öğrenciler hala karot testi sonuçlarını bekliyor. İTÜ yönetimi, öğrencilerini sürekli bir bilinmezlik içinde bırakarak kaderlerine terk ediyor. Riskli bir deprem bölgesinde yaşamamıza rağmen yapılan bu ihmalkârlığın kabul edilemez olduğunu düşünüyor ve bir açıklama bekliyoruz.

Oscar ödülleri sahiplerini buldu Özlemle anıyoruz: Eski kampüs mekanları

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu