Demet Gülsüm
Son 180 günde 0 haber

İTÜ Yemekhanesi'nde kahvaltı müjdesi

1,5 senelik aradan sonra İTÜ, pandeminin getirdiği değişikliklerle birlikte 4 Ekim'de yüzyüze eğitime başlamaya hazırlanıyor. Dönemin başlamasına az bir süre kala bu değişikliklerden yemekhane fiyatlarının etkilenip etkilenmeyeceği merak konusuydu. İTÜ'nün resmi Twitter hesabı bununla ilgili açıklama yaparak öğle yemeği fiyatlarının değişmediğini duyurdu. Ancak açıklamada akşam yemeğinden bahsedilmemesi öğrencileri şüpheye düşürdü. Bunun üzerine İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, kendi Twitter hesabından yaptığı açıklamada ne öğle ne de akşam yemeği fiyatlarının değişmediğini vurgularken kahvaltı konusunda da çalışmaların yürütüldüğü haberini verdi.

Seçim öğrenciye bırakıldı

Rektörün açıklamasından sonra İTÜ'den de kahvaltı haberini kesinleştiren nitelikte bir adım geldi. Sosyal medya hesaplarından kahvaltının konsepti üzerine bir anket başlatan İTÜ, kahvaltının sandviç mi yoksa kahvaltı tabağı olarak mı verileceği öğrencilerin seçimine sundu. Öğrencilerin seçimi ise büyük çoğunlukla kahvaltı tabağı üzerine oldu. Yaklaşık 5500 öğrencinin oy kullandığı anketin sonuçlarının kesinleşmesi ardından Rektör Koyuncu, kahvaltının  kahvaltı tabağı şekline olacağını duyurdu. 

Yemek kalitesi artırılacak

İTÜ Rektörü Koyuncu, yemek fiyatları üzerine yaptığı açıklaması üzerine öğrencilerden gelen bazı soru ve tepkileri cevaplandırdı. Yemeklerin iyileştirilmesi konusunda gelen talep üzerine yemek kalitesi üzerine çalışıldığını ve fırsat buldukça yemekleri öğrencilerle birlikte yiyeceğini belirtti.

 

Vadi Yurtları Yemekhanesi yeniden açılıyor Yeni ÖBS Güz dönemi ders seçiminde beklentileri karşıladı mı?

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor