Etkin
Son 180 günde 4 haber

İTÜ Yurtları'nda yatak artışı devam ediyor

Son zamanlarda öğrencilerin gündeminde olan İTÜ Yurtları'nda yatak artışı uygulaması Vadi Yurtları'ndan sonra şimdi de Altan Edige ve Ali İhsan Aldoğan yurtlarında uygulamaya koyuldu. Vadi Yurtları'nda tekli yataklar yerine ranzalar getirilirken Ali İhsan Aydoğanve Altan Edige yurtlarında iki kişilik odalara üçüncü yataklar eklendi. 16m2'lik odalarda herhangi bir alan artışına gidilmeksizin odalardaki bazı dolaplar çıkartılarak yerine bir yatak daha eklendi. İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu'nun açıklamaları doğrultusunda yurt sayılarında 1200 kişilik artış beklenirken halihazırda tam kapasite çalışan yurt odalarında kapasite artışına gidilerek yatak ve ranza eklendi.

Habersiz bir değişim

Bazı öğrencilerin kayıt yenileme ücretini ödedikten sonra karşılatığı bu değişim, başka bir mağduriyete daha sebep oldu. Kayıt yenileme döneminde 2 kişilik olarak belirlenen ve karşılığında kayıt yenileme ücreti ödenen odalar, öğrencilerin bilgisi olmaksızın 3 kişilik odalara dönüştürüldü. 2 kişilik odalarda kalacağını düşünerek kaydını yenileyen İTÜ'lüler, artık Ali İhsan Aldoğan ve Altan Edige yurtlarında 3 kişilik odalarda barınacak.   

Sosyal medya gündeminde hala İTÜ'lülerin yurt sorunu var

Vadi Yurtları'ndaki yatak artışı ile beraber mağduriyetlerini #İTÜdeyurtsorunu etiketi ile sosyal medyaya taşıyan öğrenciler seslerini duyurmaya devam ediyor. Yapılan değişikliklerin uzun süredir öğrencilerin ifade ettiği üzere İTÜ Yurtları'nın yetersizliği sorununu daha da ciddileştirmesi ve büyütmesi, uygulamaya geçmesi planlanan yeni yurt inşaatlarının doğruluğu konusunda soru işaretleri oluşturdu.     

İTÜ'de otopark ücretlerine fahiş zam YÖK'ten Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği tercih edenlere burs

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor