İTÜ'de Güvenlik Zaafiyeti Mi Var?

22 Şubat Cumartesi günü alkollü olarak kampüse giren İTÜ mensubu olmayan 4 kişi GS-BJK maçı sonrasında İTÜ Vadi Yurtları'nda olaya neden oldu. Maç sonrasında bu kişilerin BJK formalı birkaç öğrenciyle ağız dalaşına girmesi sonucunda olay patlak verdi. Kargaşa esnasında bir ciddi yaralanmalar olduğu iddia edilirken ve bir diğer öğrencinin de düşerek başından yaralandığı, aynı zamanda karşıt gruptan bir kişinin de kaçarken düşüp yaralandığı ve yine kimliği bilinmeyen bir başka şahsın da düşerek bacağını kırdığı bilgisi alındı. Bütün bu gelişmeler olayın ciddiyetini ortaya koymakta.

Ortamın kızışmasıyla polis olay yerine geldi ve 4 saldırganın göz altına alındığını söyleyerek öğrencilerin sakinleşmesini sağladı. Odalarına dönen öğrenciler, kargaşa sırasında düşüp çenesini kıran saldırganın yakını olduğunu söylenen bir kişinin de arasında bulunduğu elleri taşlı bir grup insanın tekrar yurt bölgesine gelmesiyle tekrar tahrik edildi. Öğrencileri olayların hesabını sormakla tehdit eden bu grup, lojman ve yurt bölgesinde zarara neden oldu, bazı araçların ciddi zarar gördüğü belirtildi. Yaklaşık 100 kadar öğrencinin ayaklanmasıyla karşıt grup Reşitpaşa'ya kaçtı. Öğrenciler grubun ardından gitmek istedi, bu sırada mahalle sakinleri ve güvenlik görevlileri araya girerek öğrencileri yatıştırmaya çalıştı. Öğrenciler olay çözülmeden gitmeyeceklerini söyleyerek olayı protesto etti.

Olaylarından ardından ekip arabalarıyla 40 civarı polis olay yerine geldi. Aynı zamanda Rektörlük Genel Sekreter Yardımcısı Aylin Elbay, İTÜ Güvenlik Müdürü ve vadi yurtlar müdürü Şaban Muhacir ve iki rektörlük çalışanı da olay yerine geldi. Rektörün olaydan haberdar olduğu söylendi ve polisi protesto eden yaklaşık 20 öğrenci dışında olay kısmen yatıştı.

Rektörün ya da başka bir temsilcinin Vadi öğrencilerinin talepleri için görüşme yapacağı söylendi. Daha önceki görüşmelerde Vadi Yurtları ve Reşitpaşa mahallesi arasında güvenlik sorunlarına çözüm bulunacağı bildirilirken bu durum hala çözülebilmiş değil. Bütün bu gelişmeler de aklımıza "İTÜ'de güvenlik zaafiyeti mi var?" sorusunu getirmekte.

Makinistanbul 17-18-19 Mart'ta İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü'nde! Ayazağa Yerleşkesi Modern Giriş Kapılarına Kavuşuyor

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi