Emirhan Enver
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de Cumhuriyetin 98.yılı kutlamaları

Cumhuriyetimizin 98. Yıl kutlamaları 28 Ekim günü İTÜ Rektörlük Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören ile kutlandı.

Törende Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Büyük bir aradan sonra ortak tören

Rektörlük, Cumhuriyet Bayramını yıllar sonra ilk defa Aydınlanma 1923 Atatürkçü Düşünce Kulübü ile kutladı. Törendeki ilk konuşmayı İTÜ öğrencileri adına Aydınlanma 1923 Atatürkçü Düşünce Kulübü başkanı Oğuzcan Kurugül gerçekleştirdi. Kurugül, konuşmasında şu satırlara yer verdi: “Bugün kuruluşunun 98. yılını kutladığımız Cumhuriyet ve onu temellendiren devrimler Türk ulusunun güçlenmesi ve ilerlemesinin yoludur. Atamız en büyük eseri olan Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir. Vârisi olduğumuz bu değerli hazinenin yılmaz bekçisi olacağımıza, ulusumuzu daima ileriye taşıyacağımıza ve bu yolda karşımıza çıkan her güçlüğü aşacağımıza olan inancımız ve güvenimiz her geçen gün artmaktadır.”

Rektör Açıklaması

Rektör Koyuncu: “Bağımsızlığımızın teminatı olan ve ülkemizin kuruluşunu temsil eden Cumhuriyetimiz bugün 98 yaşına girdi. Üzerinden neredeyse bir asır geçmesine rağmen ilk günkü gibi güçlü ve ilk günkü gibi değerli... Çünkü Cumhuriyet; bizim için mücadelenin, egemenliğin, özgürlüğün, kararlılığın ve bağımsız bir millet olmanın da adıdır. Bu nedenledir ki bizler, İTÜ Ailesi olarak, geçmişten devraldığımız Cumhuriyet değerlerini, bilimin yol göstericiliğinde gelecek nesillere ve aramıza yeni katılan İTÜ’lülere aktarma çabası içindeyiz. Ülkemizi bilimde ve teknolojide ‘muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma’ gayretiyle her gün bir öncekinden daha fazla çalışıyor ve emek sarf ediyoruz. İTÜ’lü olarak, Cumhuriyet’e olan bağlılığımızın ölçüsü de bu olacaktır. Tam 98 yıl önce bugün, bağımsızlığımızın bir nişanesi olarak Cumhuriyet’i ilan eden başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; Cumhuriyetimizin geçmişten bugünlere dek gelmesine vesile olan tüm kahraman şehitlerimizi İTÜ Ailesi adına saygı ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” Diyerek konuşmasını gerçekleştirdi.

Tören fotoğraf çekimi ile son buldu.

FEB ve Konservatuar kantinleri kapatıldı İTÜ'lü 50 bilim insanı "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine girdi

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor