İTÜ'de "sapık" vakası

İTÜ'de son günlerde yaşanan sapık vakasına İTÜ24 haber ekibi açıklık getirdi.

Günlerdir sosyal medyada ve kampüste bahsi geçen "İTÜ'deki sapık" olayını aydınlatmak için, olayı yaşayan kız öğrenciyle irtibata geçtik. Başına gelenleri İTÜ24'e anlatan öğrenci, durumdan herkesin haberdar olması ve bu tip konularda ne yapılması gereltiğine dair bilinçlenmesi gerektiğini aktardı.

"Yol sormak için yanaştı, cinsel organını gösterdi."

İTÜ Ayazağa Kampüsü Uçak Ve Uzay Bilimleri Fakültesi çevresinde bulunan yurtlarda kalan kız öğrencinin ifadelerine göre, 16 Kasım Cumartesi günü saat 20:40 civarında yurda yürürken, hafif ticari bir araç selektör yaparak yanına yanaştı. Yol sormak için yanaştığı sanılan ve tahminen esmer, kirli sakallı ve yeşil renkli bir parkası olan şahıs, cinsel organını göstermek suretiyle kız öğrenciyi taciz etti. Tacizci şahıs, panik halinde yurt güvenliğine doğru kaçan kız öğrenciyi bir süre takip etti. Yurt güvenliğinin yanına gelen kız, durumu hemen görevlilere anlattı. Ardından, Kampüs Güvenliği'nden gelen görevlilere araba ve şahıs ile ilgili bilgiler aktarıldı. Fakat saatler süren aramanın ardından herhangi bir araç izine rastlanmadı. Olayın çok ciddiye alınmadığını belirten İTÜ öğrencisi, durumun kendi ailesine intikal ettikten sonra önemsendiğini belirtti. Kampüs Güvenlik Müdürü'nün yaptığı soruşturma sonucunda, güvenlik kameralarının gece görüşlü olmamasından dolayı araçla ilgili bir bilgiye ulaşılamadığı kaydedildi.

"Sapık olayı ilk değil."

Bu olayın ardından Kampüs Güvenliği, kız yurtları önündeki güvenlik önlemlerini artırdı. Daha önce başka kızların da başına bu tip vakalar geldiğini belirten kız öğrenci, ne kadar önlem alınsa da bu tür olayların devam edeceğinden endişe ettiğini ifade etti. Olayın ardından hemen şikayet edip durumu anlattığını ifade eden öğrenci; "Eğer ben utancıma yenilip anlatmasaydım, korkumdan şikayet etmeseydim, sanırım bu vaka yine duyulmayacaktı; yine devam edecekti." dedi ve başına bu tip vakalar gelen öğrencilerin, durumdan utanmayıp güvenlik görevlilerini hemen bilgilendirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

İTÜ'lü girişimciden İzmirli öğrencilere müjde! Huawei ve İTÜ'den Sürpriz İşbirliği

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi