İTÜ'lü akademisyenlerin skandal açıklamaları bitmiyor: Bu sefer de cinsiyetçilik ve tacizci aklamaya çalışma

Geçtiğimiz günlerde İTÜ'lü bir akademisyenin ders esnasında yabancı bir öğrenciye ırkçı söylemlerde bulunması üzerine açığa çıkan ders kaydı görüntüleri Türkiye gündemine oturmuş ve oldukça yoğun tepki ile karşılanmıştı. Bu haberin üzerine öğrenciler, aynı gün içerisinde başka bir derste, başka bir akademisyenin de cinsiyetçi söylemlerde bulunduğunu belirtti.

İTÜ'lü akademisyen, Türk Dili II (TUR102) dersi esnasında skandal açıklamalarda bulundu.

O derste neler yaşandı?

Ders esnasında final sınavında soracağı bir soru için çeşitli romanlar öneren öğretim görevlisi, geçtiğimiz sene hakkında taciz iddiaları çıkmış ve bunun üzerine özür dilemiş olan Hasan Ali Toptaş'ın bir romanını önerdi.

Hasan Ali Toptaş için geçtiğimiz sene birçok kadını taciz ettiğine yönelik hoş olmayan haberler yayınlandığını, o nedenle kitabı kimsenin almasını istemediğini söyleyen bir öğrencinin sözleri üzerine akademisyen şu cümleleri sarf etti:

"...Tamam, tercih etmeyenler etmeyebilir ama asla savunmak istemem ama..."

"...Ama bu söz konusu kadınlar, Hasan Ali Toptaş'ın evine gitmişler, gitmeseydiniz evine, ne bekliyorsunuz evine gittiğinde? Yani adam neye çağırıyor sizi, şimdi bir şey söyleyeceğim, biliyorum berbat şeyler söyleyeceksiniz bana, biliyorum kızacaksınız ama bilmiyorum çocuklar ya, bir adam beni içki içmeye evine davet edecek sonra cinsel tacizde bulundu diyeceğim, adamın yani beni evine içki içmeye çağırırken zaten biraz niyeti ortada değil mi? ...Yani bilmiyorum, savunmak asla istemem özür diledi zaten..."

"...Yani aynı Hasan Ali Toptaş o eserleri de yazdı, farz edin ki bu söylediğim şey çok yanlış bir şey olsun, o kadınlar çok haklı olsun ve taciz olsun, onların içinde çok tanıdığım kişiler de var, yani şöhret olmaya falan çok çalışan kadınlar olur ya..."

"...Yani Hasan Ali Toptaş'ın evine içki içmeye gitmeyeceksin, gidiyorsan ne olursa olsun seni niye çağırıyor?..."

"...Yani ben Hasan Ali Toptaş'ı şöyle biliyorum... çapkın bir adam bu arada onu söyleyeyim, birebir tanıyorum... çapkın bir adam..."

"...Yani bunu yapacak potansiyeli var ama tecavüz edecek bir potansiyel değil..."

"...Yani onun çapkın olduğunu 18 yaşında kızlar bile anlar..."

Başka öğrencilerin de tepki göstermesinden sonra derse devam edildi.

İTÜ'den Zoom Lisansı Güncellemesi İTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Demir COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor