Güray Baran
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lü Akademisyen'in ırkçı söylemlerine İTÜ'den açıklama: Videoyu yaymayın

Geçtiğimiz gün Mimarlık Fakültesi'nde işlenen bir derste, Doç. Dr. Cemile Tiftik'in yabancı bir öğrenciye karşı ırkçı söylemlerde bulunması sosyal medyada yoğun tepki topladı ve ülke gündemine düştü.

İngilizce işlenen bir derste Türkçe konuşan akademisyen, kendisine Türkçe cevap vermeye çalışan bir yabancı öğrenci "hocam" yerine "hoca" yazdığı için onu ve etnik kökenini kaba olmakla suçlayarak ırkçılık yaptı.

"Sen iki yıllıksın, ben kırk yıllığım. Kaldı ki Gürcülerin ne kadar kaba olduğunu bilirim." sözlerini söyleyen öğretim görevlisinin ırkçı söylemine karşı öğrenciler ders esnasında tepki gösterdi ve bu tepki, ilgili ders kaydı kesitinin sosyal medyada yayılması ile büyüdü.

Dersin sonunda kendisini savunmaya çalışan akademisyen, İngilizce eğitim alan ve Türkçe bilme zorunluluğu olmayan bir öğrenci için sözlerine şu söylemleriyle devam etti:

"Herkes haddini bilmeli. Burada, kendi vatanımızda, biz kibar kibar konuşurken bizi böyle tersleye tersleye kimsenin konuşma hakkı yok.” 

İTÜ'den ırkçı söyleme tepki: Videoyu paylaşmayın

Sosyal medyadaki tepkilerin büyümesi ve öğrencilerin rektörü etiketleyerek şikayetlerde bulunması üzerine İTÜ bugün bir duyuru yayınladı. Duyuruda ders kayıtlarının KVKK kapsamında 3. kişilerle paylaşılmaması gerektiğini vurgulayarak olayla ilgili inceleme başlatıldığını belirtti.

İTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Demir COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti İTÜ Lisans Yenilememe Kervanı'na bir yenisi daha katıldı: AutoCAD

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor