İTÜ'lü Araştırma Görevlisine İftira

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) araştırma görevlisi olan TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in oğlu Salih Burak Karabel’in izinli ya da raporlu olmamasına rağmen 5 aydır üniversiteye gelmediği iddiasının yalan olduğu ortaya çıktı. Kısa bir süre önce bir haber sitesinde çıkan yazıda TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'in oğlu Salih Burak Karabel hakkında 5 aydır mazeretsiz görevine gelmediği iddia ediliyordu. Bu iddiaların üzerine İTÜ24 ekibi, geniş bir araştırma yaparak gerçekleri ortaya çıkardı. Salih Burak Karabel'in danışman hocası Doç. Dr. Mustafa KUMRAL ile görüşen İTÜ24 ekibi, olayların aslında haberde ifade edilen şekilde olmadığını öğrendi.

"Salih Burak Karabel, Maden Mühendisliği Bölümü'nü birincilikle bitirdi." 

Salih Burak Karabel 3 yıl önce yüksek lisansına, bölümü birincilikle bitirerek başladı. Yüksek lisans teziyle hocaların ilgisini ve dikkatini çeken Karabel, tez esnasında geliştirdiği yeni bir yöntem ile herkesin takdirini kazandı. Karabel, geliştirdiği yeni yöntem ile 200.000 dolarlık bir projeyi 20.000 dolara mal etmişti. Gece gündüz demeden çalışmalarla ilgilenen Karabel, bulunduğumuz yıla kadar İTÜ'de doktorasını yapmaktaydı. 

"Burak'da çalışma yoğunluğu nedeniyle yorgunluk başgösterdi." 

Hocasının ifadesine göre bölümün tüm çalışmalarına katkıda bulunan Salih Burak Karabel, Temmuz ayının sonuna kadar bölümde yapılan laboratuvar çalışmalarına yardım etmekteydi. Laboratuvar çalışmalarının bitimiyle beraber Karabel, kendisinde bir yorgunluk başgöstermesi gerekçesiyle, dinlenmek istediğini hocasına iletti. Hocası, Karabel'in dinlenme isteği üzerine, sürdürdükleri bir araştırma kapsamında Karabel'i, kaynak araştırması yapması için bölüm başkanının bilgisi dahilinde Ankara'ya gönderdi. Burada çeşitli araştırma kurumlarında proje için veri toplayan ve  Ankara'dan dönen Karabel, Ağustos ayının ortasında hocasının yanına giderek, bölümde olduğu sürede kendi işini yapamadığını ve bu şekilde devam etmek istemediğini belirterek görevden istifa etmek istediğini açıkladı. 

"Hocaları Burak'ın istifa etmesini istemiyordu."

Akademisyenler, Karabel'in bölüme yaptığı katkılardan son derece memnundu. Karabel'in aldığı istifa kararı üzerine biraz daha düşünmesini isteyen hocaları, Karabel'e yıllık izniyle beraber bir süre izin vererek tatile çıkmasının iyi olacağına karar verdiler. 

"Burak'ı istifa kararından kimse döndüremedi." 

Eylül'ün ortasında fakülteye geri dönen Karabel, istifa etme konusunda kararlıydı ve 16 Ekim'de fakültedeki görevinden ayrıldı. Eylül ayı içerisinde evlilik hazırlığında bulunan Karabel, hocalarına bu mazeretinden ötürü 12 günlük izin istediğini belirten bir dilekçe verdi ve izine çıktı. Birtakım araştırma görevlisi arkadaşları, Karabel'in havuz sınavı gözetmenlik görevlendirmelerine gelmediğini ve Karabel'in yerine gözetmenlik yapmak zorunda kaldıklarını dekanlığa ilettiler. Karabel'in hocası Doç. Dr. Mustafa Kumral, kendisine hiçbir soru yöneltilmeksizin birtakım araştırma görevlilerinin dekanlıkla görüştüğünü belirtti. Mustafa Kumral, "Burak, gözetmen olması gereken 1 tane ortak havuz dersinin sınavına katılamadı. Araştırma görevlisi arkadaşları Burak için benimle görüşmeden dekanlığa gitmişler. Oysa ki Burak, düğün hazırlığı nedeniyle katılamadığı bu sınav için dilekçe vermişti. Bana sorsaydılar durumu kendilerine açıklardım. 5 aydır bölüme uğramadığı mevzusu da tamamen yalandır." dedi. Karabel'in bölüm için öneminin büyüklüğünden bahseden Kumral, şunları ekledi; "Ben biliyorum ki Burak eğer bölümümüzde kalsaydı, çok iyi bir bilim adamı olacaktı. Onun istifa kararını tekrar tekrar düşünmesini bu yüzden istedik." 

"Burak, Eylül ayı maaşını iade etti." 

Doç. Dr. Mustafa Kumral ve dekanlık görevlileri, Karabel'in istifa etmeden önce aldığı Eylül ayı maaşını bölüme iade ettiğini ifade etti. Yaklaşık 1.5 aylık maaşı olan 3.600 TL'yi bölüme iade eden Karabel, Ankara görevlendirmesi sırasında aldığı maaşı ise hakkı olmadığı gerekçesiyle İTÜ'ye burs olarak bağışladığını danışman hocasına iletti.

İTÜ Basketbol Takımı Galibiyet Serisine Devam Ediyor İTÜ'lü girişimciden İzmirli öğrencilere müjde!

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi