İTÜ'lü mugglelar: Quidditch Topluluğu

Quidditch, J.K Rowling tarafından ortaya çıkarılan ve dünyaca ünlü yedi kitaplık Harry Potter serisi boyunca detaylandırılan bir spor. İlk kez 2005’te Vermont’ta Harry Potter’dan esinlenen bir grup öğrencinin kendi arasında eğlenmek için başlattığı muggle (büyücü olmayan insan) quidditch, bugün dünya çapında 700’den fazla takım tarafından oynanan ve gittikçe popülerleşen bir spor haline geldi. Uluslararası Quidditch Birliği de kurulmuş ve çıkan kural kitabıyla tam anlamıyla profesyonel bir spor statüsüne yaklaşmıştır. Tabi ki gerçek dünyada uçan süpürgeler ve büyülü toplar olmadığından dolayı, muggle quidditch büyülü olmayan malzemelerle oynanmakta ve dışarıdan bakıldığında fazlasıyla ilgi uyandıran kurallar içerip, her izleyeni merak içinde bırakmakta.

İTÜ Quidditch Topluluğu ise bu sporu İstanbul’a getirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedef alarak Kasım 2014’te kuruldu. Yaklaşık 50 üyesi olan topluluk; sosyal medyada ( Twitter, Facebook ) aktif olarak yer almakta. Her hafta İTÜ Stadyumu’nda 2 antrenman yaparak, tüm quidditch severlere ulaşmaya ve bu sporu daha da yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam eden topluluğa siz de katılmak istiyorsanız kulüp başkanları Levent Gerçeker'e ulaşabilirsiniz. Üstelik aralarına yeni katılanlara oyunu büyük bir heyecan ile anlatıyorlar. Topluluğun kendisine bağlı “ ITU HoneyBees “ adlı bir takımı var ve antrenmanlara düzenli katılım sağlayanların performansları gözlemlenerek takıma alınıyor.

Türkiye'deki 9 takımdan 4. kurulanı olan İTÜ HoneyBees 16 Ocak Cumartesi günü İTÜ Stadyumu'nda gerçekleşen İstanbul Quidditch Maratonu'nun galibi. Beraber Quidditch oynanan ve sohbet edilen maratonda üç takım kendi aralarında birer maç oynamış olup İTÜ'lü muggelar oynadığı 2 maçı da kazandı.

Oynanan maçların sonuçları:

ITU HNB(*) - BOUN C: 90 - 50

IŞIK DE - ITU HNB(*): 40 - 110

BOUN C - IŞIK DE(*): 60 - 80

 Quidditch Topluluğu'nun kendilerini tanıttıkları bir videosu da mevcut. İzlemeden geçmeyin ;)

İTÜ Radyosu oylarınızı bekliyor İTÜ101: İTÜ'lü ünlüleri tanıyalım

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor