İTÜlüler Yüz Tanıma İçin Yeni Bir Görüntü Gösterimi Projesiyle En İyi Öğrenci Bildirisi Ödülünü Aldı

İTÜ’lüler “Yüz Tanıma İçin Yeni Bir Görüntü Gösterimi” Projesiyle En İyi Öğrenci Bildirisi Ödülü’nü Aldı

20. IEEE Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları (SİU) Kurultayı 18-20 Nisan 2012 tarihleri arasında Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar alanlarındaki en prestijli konferansında 450 bildiri sunuldu. Konferans kapsamında verilen IEEE En İyi Öğrenci Bildirisi Ödülü’nü "Yüz Tanıma için Yeni Bir Görüntü Gösterimi: Yerel Zernike Momentleri" başlıklı çalışma ile İTÜ aldı.

Danışmanlığını Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Muhittin Gökmen’in yaptığı ekip İTÜ Kontrol Mühendisliği yüksek lisans öğrencisi Evangelos Sarıyinidi, Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans öğrencisi Volkan Dağlı ve Salih Cihan Tek ile Hesaplamalı Bilimler ve Mühendislik programı doktora öğrencisi Birkan Tunç’tan oluştu. Aynı çalışma Alper Atalay üçüncülük ödülüne de layık görüldü.

Çalışmayla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Muhittin Gökmen, “Bu çalışmada, bilgisayarla görünün (Computer Vision) güncel ve önemli bir problemi olan yüz tanıma konusunda özgün bir yöntem önerildi. Önerilen yöntem ve gösterim, yüz tanımanın yanı sıra, nesne bulma ve tanıma gibi görüntü işleme ve bilgisayarla görünün diğer problemlerine de başarıyla uygulanma potansiyeline sahiptir.” dedi.

Ayrıca Ankara'da TTGV Üniversite-Sanayi İşbirliğinde En başarılı Tez ve Kuruluş ödülü töreni yapıldı. Doktora öğrencisi Dr. Abdülkerim Çapar'a, danışmanı olarak Prof. Dr. Muhittin Gökmen'e ve uygulamayı gerçekleştiren Divit firmasına, "Gradyan Temelli Betimleyiciler ve Şekil Güdümlü Hızlı Yürüme Tekniğiyle Nesne Bölütleme ve Sınıflandırma" başlıklı tez çalışmasının başarıyla teknolojik ürüne dönüştürülmesinden dolayı ödül verildi.


ITU.EDU.TR
Betonik Fikirler Proje Yarışması'nda Kazanan İTÜ İş vaat etmiyoruz, işveren olmalarını istiyoruz

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi