İTÜ'ye büyük destek

TUBİTAK BMBF Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF) 2+2 programında Türkiye'den 1000'e yakın başvuru yapıldı ve desteklenmeye değer bulunan 9 projeden 2'si İTÜ'nün oldu.

Bu projelerden birincisi Kimya Metalürji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Beraat Özçelik'in yürütücüsü olduğu ve Almanya'dan Christian Albrechts University of Kiel (CUA) ve Breko GmbH'nin, Türkiye'den, ÜLKER Yıldız Holding'in inovasyon şirketi Northstar'ın ortak olduğu proje. Bu proje  sağlığı olumlu yönde etkileyen gıda bileşenlerinin gıda-metabolizma ve biyoyararlılık etkileşimleri üzerinde çalışarak, klinik çalışmalar gerçekleştirmeyi ve insanlardaki omega-3-yağ asitleri kullanımını artırmayı hedefleyen fonksiyonel ürünler üretmeyi hedefliyor.

Bir diğeri ise Makina Fakültesi Makine Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Güneş'in yürütücülüğü üstlendiği, ARÇELİK A.Ş'den Dr. Hüsnü Kerpiççi, Technische Universitaet Dres'den Prof. Dr. Ing. Ullrich HESSE ve Fuchs Europe Schmierstoffe GMBH Christian PUHL'un ortağı olduğu proje. Teknoloji tabanlı bu projede ise ''REFMIX'' kodlu ''uygun soğutkan karışımları ve yağlar kullanılanılarak buzdolapları ve ısı pompalı kurutucularda enerji verimliliğinin arttırılması'' üzerine olan proje günümüzde Türkiye'de evlerde kullanılan buzdolabı ve ısı pompalı kurutucularda enerji tüketimini düşürmeyi hedefliyor. 

Yine bir ödül İTÜ'ye Dans Kulübü'nden önemli başarı

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor