Yusuf Tolunay
Son 180 günde 0 haber

Kampüste inşaat: Yeni bir teknokent mi yapılıyor?

Gölet yurtlarının orada yer alan ve 2017 Ocak ayında yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı yıkılan Gölet Kafe tamamen yıkılarak yerine yeni bir inşaat başladı. Gölet Kafe'nin bulunduğu ve geçtiğimiz senelerde ringlerin son durağı olarak kullanılan alanı kapsayan alana yeni bir teknokent yapılacağı söyleniyor.

Gölet Kafe yerine ARI7 mi yapılıyor?

Bir süredir çalışmaların devam ettiği inşaat alanında işin adı, işin başlama ve bitiş tarihleri, inşaatı yapan yüklenici firmanın kim olduğu bilgilerini gösteren bir bilgilendirme tabelası bulunmamakta. Çevrede bulunanlardan elde ettiğimiz bilgilere göre ise buraya yeni bir teknokent yapılacak.

Rektör Mehmet Karaca da 2017 Nisan ayından katıldığı Next Mobility Summit’te, İTÜ'ye yapılacak olan ARI7 Otomotiv ve Hareketlilik Tematik Binası'dan bahsetmişti.

İnşaat alanı Gölet yurtlarına giden yolu kapattı

İnşaat makinalarının çalışmaya başladığı şantiye alanı, Gölet Yurtları'na arkadan ulaşımı sağlayan yolun kapanmasına sebep oldu. Kuryelerin bloklara ulaşımı zorlaştığı için, öğrenciler ile kuryerler arasında zaman zaman sorunlar yaşandığı gözlemlendi.

Çatıların dayanamadığı kar yağışı

2017 Ocak ayında final dönemine rastlayan yoğun kar yağışı,  kampüste birden fazla noktada çatıların çökmesine neden olmuştu. Gölet Kafe'nin yanı sıra İTÜ Stadyumu ve Youth Store'un da çatısı kar yağışına dayanamamıştı.

Şiddetli yağış finallerin ertelenmesine de sebep olmuş ve birçok öğrenci, biletlerinin yanması sebebiyle mağdur olmuştu.

 

İTÜ'de müzik, bu sefer güvenlik görevlilerine takıldı İTÜ Sosyal'de bu hafta: 9-16 Aralık 2017

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor