Ekin
Son 180 günde 0 haber

KYK kredilerinin gecikme faizleri siliniyor

Geçtiğimiz dönemlerde KYK’den öğrenim kredisi alan 5 milyon kişiden 300 bini borçlarını ödemedikleri için yasal takibe girdiği açıklanmıştı. Yeni gelen açıklamalara göre geçmişte kredi almış kişilerin geciktirme faizleri silinecek hem de geri ödemesi ertelenebilecek.

Adli takip duracak

Ödenmeyen borçlara aylık yüzde 1,40 gecikme faizi uygulanırken, geciken borçlar nedeniyle alınan kredi 2-3 katına çıkabiliyordu. Yeni gelen yapılandırmaya başvuranlar, ilk taksitlerini ödemesiyle birlikte tüm adli takipler de duracak. Yapılandırmadan 31 Ağustos 2020 öncesi kredi alanlar yararlanabilecek. Vergi ve idari para cezaları da bu kapsamda yapılandırılabilecek.

Bir sene sonra ödemeye başlanabilecek

Pandemi dolayısıyla, yapılandırma yapan kişiler isterlerse 1 yıl sonra taksitlerini ödemeye başlayabilecek. Maksimum 2 ayda bir 18 taksitle ödenebilen borç, 3 seneye yayılabilecek. İlk taksite kadar peşin ödeme yapılması halinde işleyen faiz silinecek. İlk taksiti ödemek için son tarih 1 Şubat 2021.

Yapılandırmaya nasıl başvurulur?

E-devlet üzerinden

İnteraktif Vergi Dairesi’ne E-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra talimatları takip ederek vergi borçları yapılandırılabilir.

Vergi Daireleri

Dileyenler vergi dairelerine giderek de vergi borçlarını yapılandırabilir.

Mevcut kredi borçları buradan kontrol edilebilir.

İTÜ tüm enstitülerini tek çatıda birleştiriyor İTÜ'de kalıcı hibrit eğitim yolda

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi