Güray Baran
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de kalıcı hibrit eğitim yolda

Her sene artan bölüm kontenjanlarının İTÜ için büyük bir problem olduğunu aşağı yukarı herkes deneyimliyor. Bu problemlerin en büyüklerinden biri ise sınıf yetersizliği. Bu sorunun giderilmesi için bazı derslerin uzaktan eğitim yöntemleriyle verilmesinin planlandığı ise birçok kişi tarafından bilinen bir gerçek. Pandemi süreci ile beraber gelen uzaktan eğitim deneyimi, planlanan kalıcı hibrit eğitim sistemine geçişi hızlandırabilir.

Geçtiğimiz günlerde Rektörlük, birçok öğretim görevlisine bir e-posta aracılığı ile verdikleri dersleri, pandemi sonrası normal dönemlerde uzaktan eğitim yoluyla mı yoksa yüz yüze mi vermeyi tercih edeceklerini sordu. Zaten havuz derslerinin normal süreçte de sınıf sıkıntısını gidermek amaçlı uzaktan eğitim yoluyla verilebileceği konuşuluyordu ancak bu e-postayı sadece havuz dersleri değil MAT281-Lineer Cebir gibi yarı-havuz dersi hocaları da aldı. Yani hibrit eğitim sadece havuz derslerinde değil bazı bölüm derslerinde de uygulanabilir.

Bazı derslerde hocalar tarafından öğrencilere anket olarak açılan “Normal dönemde bu dersi yüz yüze mi yoksa uzaktan mı almayı tercih edersiniz?” sorusuna öğrenciler büyük bir çoğunlukla “yüz yüze” dedi. Ancak bu sorunun cevabı dersinden dersine değişebilir.

Rektörlüğün, kalıcı hibrit eğitim sistemi hakkında henüz bir açıklaması bulunmamakla beraber nasıl bir yol izleneceği de bilinmiyor.

KYK kredilerinin gecikme faizleri siliniyor Şu an İTÜ'de olsaydınız neler yapardınız?

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor