MED çimenlerde açık prova

İstanbul Teknik Üniversitesi Tiyatro Kulübü, bugün üniversitenin Ayazağa Kampüsü'nde “açık prova” adını verdikleri bir etkinlik gerçekleştirdi. Tiyatro kulübünden öğrenciler, üniversitenin kulüp etkinliklerine giderek daha az destek verdiğine dikkat çekerek taleplerini dile getirdiler.

Otuz yılı aşkın bir geçmişi olan İstanbul Teknik Üniversitesi Tiyatro Kulübü, bugün üç farklı tiyatro grubuna ev sahipliği yapıyor. İTÜ Sahnesi, TİMİS ve Taşkışla Sahnesi; üniversite öğrencilerine, tamamen ücretsiz ve gönüllü olarak, tiyatro ve oyunculuk konusunda sanatsal araştırmalar yapma olanağı sağlıyor. Her topluluk, seneyi en az bir oyunla ve farklı illerdeki üniversitelerde düzenlenen tiyatro şenliklerine yönelik turnelerle kapatıyor. Toplulukların oyunları, sadece İTÜ ile sınırlı kalmayan geniş bir seyirci kitlesine de ulaşıyor. Fakat, tiyatro kulübü üyesi öğrenciler, son yıllarda çalışma şartlarının giderek zorlaştığına ve üniversite yönetimiyle diyalog kurmak konusunda sorunlar yaşadıklarını belirtiyorlar.

Geçtiğimiz hafta, İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Kampüsü'nde faaliyet gösteren Taşkışla Sahnesi, çalışabilecekleri bir tiyatro sahnesi bulunmadığından koridorlarda sürdürdükleri provalarının Dekanlık tarafından engellendiğini öne sürerek, bir “açık prova” ile bu soruna dikkat çekmişti. Provanın sonunda gerçekleşen forumda, hem diğer tiyatro gruplarının, hem de genel olarak İTÜ kulüplerinin benzer bir mekansızlık sorunuyla karşı karşıya olduğu tartışılmıştı. Forumda ayrıca üniversiteden etkinlikler için bütçe almanın giderek zorlaştığı, bunun yerine kulüplere sponsor bulmalarının tavsiye edildiği de gündeme gelmişti. Tiyatro Kulübü üyesi öğrenciler, İTÜ kamuoyunun dikkatini bu sorunlara çekmek amacıyla 9 Aralık Çarşamba günü Ayazağa Kampüsü'nde ,yaklaşık 70 kişinin katılımıyla, bir açık prova daha gerçekleştirdi. Tiyatro yapabilmek için asgari bir gereklilik olan prova mekanına acilen ihtiyaç duyduklarını belirten öğrenciler, üniversitenin öğrenci etkinliklerini daha fazla desteklemesini talep ettiler. Prova kapsamında öğrencilerin de katılımıyla çeşitli oyunlar oynayan tiyatro toplulukları, etkinliğin ardından bir forum gerçekleştirerek öğrenci kulüplerinin sorunlarını tartıştılar.

Hornets kızları da şampiyon İTÜ satranç takımı sporcusu GM Alexander Ipatov'dan Türkiye şampiyonluğu

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi