Eda
Son 180 günde 0 haber

MED'de olaylı gece: Öğrenciler ve güvenlikler karşı karşıya

18 Ekim Pazartesiyi 19 Ekim Salıya bağlayan gece barınma ve yurt isteklerini dile getirmek için Merkezi Derslik Binasında toplanan İTÜ'lü öğrenciler ile güvenlikler karşı karşıya geldi.

MED'de toplanan İTÜ'lü öğrenciler yurt sorununa dikkat çekmek amacıyla bu geceyi MED'de geçirerek tepkilerini göstermek ve Rektör ile konuşarak bir açıklama almak üzere bir araya geldiler. Öğrencilerin yanına gelen İTÜ Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Dabanlı önce Twitter'dan yurtlar için çalışılmaya başlanacağına dair tweet atacağını belirtip ardından güvenlik görevlileri ile görüştü. Bir süre sonra ortam kızıştı ve güvenlikler öğrencileri zor kullanarak MED'den dışarı çıkarttı. Tepki gösteren öğrenciler ile öğrencileri zorla dışarı çıkartan güvenlikler arasında gerginlik yaşandı. 

Öğrenciler MED'den zorla çıkarıldı

Önce MED'deki öğrencilerin rahatsız edildiğini söyleyen güvenlik, insanların orada ders çalıştığını ve bu yüzden MED'i boşaltması gerektiğini söyledi ancak daha sonra da saat 00.00'ı geçtiğinde MED'in kapalı olduğunu ve öğrencilerin burayı işgal ettiğini iddia etti. MED kapalıysa diğer öğrencilerin rahatsız edilmediğini belirten öğrenciler İTÜ kimliklerini göstererek MED'in onların yeri olduğunu savundu. Bu tepkinin ardından güvenlik "Alın bunları, alın dışarı" diyerek öğrencileri zorla dışarı çıkarmaya çalıştı.

Olaylar, İTÜ Dayanışması'nın kaydettiği görüntülere şu şekilde yansıdı:

Çıkan arbededen bazı görüntüler:

"Vur ona vur vur"

Öğrencilerin güvenlik tarafından MED'den zorla çıkarıldığı anlarda kaydedilen bir videoda bir güvenlik görevlisinin "vur vur ona vur vur" dediği çok rahat bir şekilde duyuluyor. Gerçek Gazete'si ise bu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı:

Kampüse polis çağırıldı

Öğrencilerin yurt çağırısına karşı MED'i boşaltmalarını isteyen güvenlik, polis çağırdı ve yaklaşık 4 otobüs polis kampüse giriş yaptı.

Yaralanan öğrenciler oldu

Arbede yaşanan olayda birçok öğrenci yaralandı ve darp raporu aldı.

Öğrencilerin aldığı darp raporu:

Olaylı gecenin ardından Rektör Koyuncu'dan açıklama İTÜ eski rektörünün aracıyla kampüse girişi engellendi

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı