İTÜ eski rektörünün aracıyla kampüse girişi engellendi

İTÜ'nün eski rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer’in ARI Teknokent için yeni açılan kontrol noktasından kampüse girişi engellendi. İlk başta aracıyla Nükleer Kapı'dan kampüse giriş yapıp yeni açılan kontrol noktasından Teknokent bölgesine geçiş yapan Sağlamer, dönüşte aynı kapıdan arabasıyla kampüse alınmadı. Gülsün Sağlamer yaya olarak kampüse giriş yapmak zorunda kaldı.

Giriş yasağı getirilmiş

Avrupa Kadın Rektörler Derneği’nin ilk başkanı ve İTÜ Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, kampüse alınmamasının ardından Sözcü gazetesine yaptığı açıklamalarda kendi aracının plakasının güvenlik görevlilerine önceden Rektörlük tarafından bildirilerek girişinin engellemesi talimatı verildiğini belirtti. Ayrıca kendisi dışında İTÜ Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi murahhas aza Lerzan Özkale ve Genel Müdür Nevzat Özkök'ün girişinin de yasaklandığını belirtti.

 "Ben yürüyorum oğlum, durdurabiliyorsanız durdurun"

Güvenlik görevlilerinin araç girişini engellemesinin ardından, kampüse yürüyerek giren Sağlamer ile güvenlik görevlileri arasında geçen diyalog ise T24 gazetesinde paylaşılan görüntülere yansıdı:

İTÜ'den açıklama geldi

Prof. Dr. Gülsün Sağlamer'in kampüse alınmaması olayının gerçeği yansıtmadığını belirten İTÜ; Sağlamer'in kampüse Enerji Kapısı'ndan giriş yaptığını yani kampüs içerisinde ARI Teknokent bölgesinde olduğunu belirtti. Bu olayların bir saptırmadan ibaret olduğu ve Sağlamer'in bu konu hakkında bir açıklama yapması gerektiğini vurgulanan açıklamada tüm emekli öğretim üyelerinin kampüse serbestçe girebildiklerini belirtti.

İTÜ tarafından yapılan açıklama:

Neler yaşanmıştı?

Eylül başlarında Zeynep Birkan Kız Öğrenci Yurdu hakkında yaşanan yurt çekişmesi ile İTÜ Rektörlüğü ve İTÜ Geliştirme Vakfı arasındaki gerginlik kamuoyuna yansımıştı. Dönem başında ise Rektörlük kampüse girişlerde oluşan kalabalığı gerekçe göstererek ARI Teknokent çalışanlarının Arı Kapı'dan girişini yasaklamış, bu karar çalışanlar ve ARI Teknokent yönetimi tarafından ise büyük tepki toplamıştı.

 

 

 

MED'de olaylı gece: Öğrenciler ve güvenlikler karşı karşıya İTÜ Geliştirme Vakfı burs başvuruları 29 Ekim'e kadar devam ediyor

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor