Gülşah
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de yurt çekişmesi

ARI Kültürel Sosyal ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulunun yaptığı 11 Eylül tarihli basın açıklamasında; İTÜ Rektörlüğü tarafından, Sarıyer Kaymakamlığından alınan tahliye yazısı gönderilerek yurdun 11 Eylül tarihinde boşaltılmasının talep edilidiği iddia edildi. Aynı açıklamada İTÜ Geliştirme Vakfının, mahkemeden 10 Ağustos 2021 tarihinde ihtiyati tedbir kararı aldığı ancak İTÜ Rektörlüğünün Sarıyer Kaymakamlığından alınan tahliye yazısını göndererek yurdun 11 Eylül tarihinde boşaltılmasını talep ettiği belirtildi. Bunun üzerine ARI Kültürel Sosyal ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulunun 15 Eylül tarihine kadar tahliye için bir erteleme istediği ancak talebin İTÜ Rektörlüğü tarafından reddedildiği aktarıldı. Olayların ardından İTÜ Rektörlüğü’nün Zeynep Birkan Kız Öğrenci Yurdunu gönderdiği heyetle işgal ettiği iddia edildi.

“İTÜ Rektörlüğü camdan binaya girerek binayı fiilen teslim almıştır”

Basın açıklamasında Rektörlük tarafından gönderilen heyetin 11 Eylül günü 12.30 sularında yurda zorla girdiği aktarıldı. Ayrıca heyetin yurt binasından çıkarken kapının anahtarını değiştirip kapıyı kilitlediği belirtildi. ARI Kültürel Sosyal ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu, yaptıkları açıklamayla İTÜ Rektörlüğünü kınadığını ve hukuka uymaya davet ettiklerini söyledi.

İTÜ’den açıklama

İTÜ’nün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla, ARI Kültürel Sosyal ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılan iddiaların asılsız olduğu İTÜ Geliştirme Vakfıyla olan sözleşmenin süresinin dolması nedeniyle yurtların boşaltılmasının istendiği aktarıldı. Yapılan açıklamada İTÜ'nün İTÜ'lülere ait olduğu eklenerek önceden ARI Kültürel Sosyal ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. tarafından yürütülen yurtların İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına devredildiği söylendi.

Boşaltılan yurtlarda kalan öğrencilerin önceden yaptıkları ödemelerin akıbetinin ne olacağı öğrenciler tarafından merak edilirken bu konu hakkında henüz hiçbir açıklama yapılmadı.

İTÜ'nün açıklaması:

İTÜ basın açıklaması

 

Rektörlükten İstanbul Sözleşmesi "talimatı" Hazırlık programında yüz yüze eğitim kararı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi