"Mesela Oku" Projesi Büyük İlgi Çekti

İstanbul Teknik Üniversitesi SNT211 dersi öğrencileri, final sınavını hocalarının sunduğu seçenekler arasından toplum yararına bir proje hazırlamak olarak seçti. Proje konusu bir kaç seçenek arasından “Metroda kitap okuma farkındalığını kazandırmak” olarak belirlendi.  

İnsanlar evden okula veya işe giderken özellikle metronun oturma düzeninden dolayı birbirlerinin ayakkabılarına ya da tavana bakmak zorunda kalıyorlar, aslında geçirdikleri dakikaları kendilerine yararlı bir şekilde değerlendirebilmeleri için yapmaları gereken tek şey yanlarına bir kitap almak. İşte bu farkındalığı sağlamak adına projeye başlayan Melis Oğuz’un İstanbul;Tarih,Sanat ve Toplum dersi öğrencileri afişler ve A4 üzerine yazılmış birbirinden farklı sloganları önlerine iğneyelerek metroda kitap okuma projelerini gerçekleştirdi.

Eski tip metro, gündem karışıklığı, projeyi ciddiye almayan insanlar, eknik aksaklıklar gibi birbirinden farklı riskleri göze alarak projeye başlayan 24 kişilik proje ekibine halktan da katılmak isteyen bir çok kişi oldu. Bununla birlikte bir çok takdir ve alkış da toplamasına rağmen metro güvenliklerinin müdahalesiyle proje ekibi projeyi sonlandırmak zorunda kaldı. Hacıosman-Taksim arasında sadece 2 sefer yapılmasına rağmen proje bir çok insanın dikkatini çekti ve amacına ulaşmış oldu.

BEST İTÜ'yü 79-67 Mağlup Etti İTÜ - Maliye Milli Piyango 68-64

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor