Öykü
Son 180 günde 0 haber

Öğrenci Konseyi seçimleri ertelendi mi?

17 Ekim tarihinde Yükseköğretim Kurulu(YÖK)'ndan üniversitelere yollanan yazı ile Öğrenci Konseyi seçimlerinin Türkiye genelinde ikinci bir değişikliğe kadar yapılmayacağı duyuruldu. İTÜ'den henüz konuyla ilgili bir resmi bir açıklama gelmediği için, bu sene yapılması gereken İTÜ Öğrenci Konseyi seçimlerinin yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

Son seçimler 2016'da yapılmıştı

İTÜ'de en son Öğrenci Konseyi seçimleri 2016 senesinde yapılmış ve o günden bu yana da 2016-2018 konseyi görev yapmaktaydı. 2018 yılının sonunda görev süresi dolacak olan 2016-2018 İTÜ Öğrenci Konseyi'nden sonra, yeni öğrenci konseyini seçmek için bir seçim yapılıp yapılmayacağı ise henüz İTÜ Rektörlüğü tarafından duyurulmadı.

Üniversitelerde öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde öğrenci haklarını gözetmekle yükümlü Öğrenci Konseyi seçimleri normalde 2 senede bir yapılmakta olup en son 2016 yılında yapılmıştı. Bu sene bu aylarda yeni konseyin seçilmesi gerekiyordu ancak yollanan yazıyla üniversitelerdeki seçimler askıya alındı.

Üniversiteler internet sitelerinden duyurdu

Yıldız Teknik, Bilgi, Haliç, Marmara Üniversitesi gibi pek çok üniversite resmi internet sitelerinden seçimlerin ertelendiğini öğrencilere duyurulmuş durumda.

Ertelenme sebebi mevzuattaki değişiklikler

YÖK tarafından okullara gönderilen yazıda seçimlerin ertelenme sebebi olarak mevzuatta yapılan değişiklikler sebebiyle ilgili yönetmeliğin güncellenmesi gerektiği gösterildi. Yeni bir yazı gelene kadar da bu sene bu aylarda yapılması gereken 2018-2019 Öğrenci Konseyi seçimleri askıya alındı.

 YÖK tarafından üniversitelere yollanan yazı;

"20.09.2005 tarih ve 25942 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 'Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği'nin 5. Maddesi 'Bir yükseköğretim kurumunda Öğrenci Konseyi üyelerinin belirlenmesi ve organlarının oluşturulması için yapılacak seçimler, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği bir takvim, süre ve program esas alınarak ilgili yükseköğretim kurumu rektörlüğü tarafından gerçekleştirilir.' hükmü çerçevesinde, mevzuatta yapılan değişiklikler sebebiyle ilgili yönetmeliğin güncellenmesi gerektiğinden, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı seçim takvimi, süresi ve programının ertelendiği, Yükseköğretim Kurulunca belirlenecek sürecin bilahare bildirileceği hususu bilgilerinize sunulur."

İTÜ MİAM'a Erasmus+ Desteği Girişimcilik Ekosistemi Özel Ödülü İTÜ'ye verildi

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor