Caner
Son 180 günde 0 haber

Öğrencilerin organize ettiği en büyük mühendislik yarışması EBEC, İTÜ'de gerçekleşecek

BEST İstanbul (Board of European Students of Technology) ya da diğer adıyla Uluslararası Mühendislik Kulubü tarafından düzenlenen ve arı24'ün de sponsorlarından biri olduğu, Avrupa'da öğrencilerin organize ettiği en büyük mühendislik yarışması EBEC'in (European BEST Engineering Competition) İTÜ'de düzenlenecek yerel ayağı EBEC İstanbul (11. İTÜ BEST Mühendislik Yarışması) bu yıl 27-28 Mart tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek. Tüm İTÜ öğrencilerinin katılabileceği bu yarışmada dörder kişilik takımlar halinde yarışacak olan öğrenciler, iki gün boyunca yetenek ve becerilerini pratiğe dökerek yarıştıracaklar.

İki kategoriden oluşan EBEC'te, takım tasarımı kategorisinde belirli malzemeler kullanılarak bir prototip inşa etmek amaçlanırken, vaka analizinde teknik ve yönetimsel problemleri çözmek amaçlanmakta. Yarışma finali sonundaysa en verimli, yaratıcı ve başarılı çözüm olduğunu kanıtlayan takıma, “Avrupa'nın En İyi Mühendisleri” unvanı verilecek.

Yarışma Piramidi nedir?

Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin düzenleyeceği yerel BEST mühendislik yarışmalarının birincileri Ankara'ya giderek piramidin ikinci aşaması olan EBEC Türkiye'de buluşacaklar. EBEC Türkiye'nin kazanan takımı ise, 21 diğer ülkede düzenlenen 57 yerel ve sonrasında 10 ulusal yarışmanın finalistleri ile birlikte hayallerini gerçekleştirmek ve Avrupa'nın en iyi mühendisi olmak üzere bu sene Madrid'de düzenlenecek olan EBEC Final turunda yarışacak.

Avrupa'nın en iyi mühendisi olmak ve bu unutulmaz deneyimin bir parçası olmak için son başvuru tarihi 24 Mart.

Başvurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için;

EBEC İstanbul

EBEC İstanbul Instagram: @ebecistanbul

adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

BEST kimdir?

BEST, 1989 yılında kurulan ve teknolojiye ilgi duyan mühendislik öğrencilerini bir araya getiren bir öğrenci topluluğudur. 33 ülkede 99 yerel BEST grubu ve yaklaşık 3000 üyesiyle yenilikçi ve yaratıcı bir öğrenci ağı oluşturan BEST, Türkiye'de 2003 yılından beri faaliyet göstermekte, yarışmalar ve teknoloji kursları gibi etkinlikler düzenlemektedir.

BEST İstanbul

Facebook: itu.umk

Twitter: @BEST_Istanbul

Instagram: @bestistanbul

 

Kulüp paralarıyla sucuk partisi dönemi sona erdi: Kulüpler Birliği devreden çıkarıldı İTÜ Birlik "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" diyor

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi