Aylin
Son 180 günde 0 haber

Online finallerde kamera açma zorunluluğu kaldırıldı

Önemli Not: İTÜ Rektörlüğü saat 21.30 civarında mail atarak resmi açıklama yaptı. Açıklamaya göre sınavlarda KVKK'nın ilettiği bilgiye bağlı olarak kamera ve mikrofonun açık olması öğrencinin isteğine bırakıldı.

İTÜ'de online final döneminin yaklaşmasıyla ortaya çıkan birçok sınav kuralı öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Günlerdir öğrencilerin Twitter üzerinden gösterdiği tepkiler sonucu yeni açıklamalar gelmeye başladı. Yapılan açıklamalara göre, öğrencilerden online finallerde kamera açmaları istenemeyecek. Witwiser eklentisinin kullanılıp kullanılmayacağı hakkında henüz net bir bilgi mevcut değil. Henüz İTÜ tarafından konuya dair resmi bir açıklama yapılmadı.

İTÜ'lü öğretim görevlilerinden Oğuz Güneş'in konuyla ilgili tweeti;

İTÜ Mobil'den paylaşılan bir duyuru;

Bir öğretim görevlisinden gelen mail ise kafa karışıklığı yaratıyor;

Öğrenciler tepkilerini dile getirmeye devam ediyor

Yapılan duyurulara göre öğrencilerin sosyal medya üzerinden gösterdiği tepkiler sonuç veriyor gibi görünse de İTÜ tarafından tüm derslerin durumunu açıklığa kavuşturacak bir duyuru henüz yapılmadı.

Dün başlattıkları #İTÜmahremiyetistiyor hashtagiyle öğrenciler tepkilerini dile getirerek saatlerce Türkiye TT listesinin zirvesinde kalmayı başardılar. Öğrenciler, bugün yeniden seslerini yetkililere duyurabilmek için #İTÜlüyekulakver hashtagiyle tweet atmaya devam ediyor ve tekrardan Türkyie TT listesinde yer aldılar. Öğrenci lehine yapılacak düzenlemeler talep eden öğrenciler, konuya dair İTÜ'den resmi bir açıklama bekliyorlar.

Finallerin ilk gününde Witwiser skandalı Havuz final sınavlarında kullanılması planlanan yazılıma tepkiler büyüyor

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi