Orienteering Kulübü madalyaya doymuyor

26-27 Kasım tarihleri arasında Bergama’da yapılan Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe yarışlarında büyük bir rekabet yaşandı. Türkiye’den ve yurt dışından 70 spor kulübü ile toplam 1200 kişinin katıldığı yarışta kulüp üyesi öğrencilerimiz Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) 1. Kademe Yarışları’nda iki madalya kazanarak başarılarına bir yenisini ekledi. 

Kozak Yaylası’nda yapılan yarışın ilk gününde sporcumuz Ahmet Korkmaz, ikinci gününde ise Yasin Bosnalı M21A kategorisinde üçüncü sırayı alarak iki bronz madalyanın sahibi oldu.

Orienteering nedir?

Daha çok ormanlık alanlarda yapılan bir spor olan orienteering, zamanla belli kurallar temelinde şekillenmiş ve çoğu ülkede federasyonlar kurularak yapılmıştır. İsveç kökenli “orientering” kelimesinden gelen oryantiring, ilk kez İsveç’te, Albay Ernst Killander tarafından yapılmaya başlandı. Sporun giderek daha fazla ilgi toplaması sonucunda, 1961’de Uluslararası Oryantiring Federasyonu kuruldu. Oryantiring bugün, başta ana vatanı İsveç olmak üzere, çok sayıda ülkede bilinen ve ilgi toplayan bir branş hâline geldi.

Orienteeringde sporcular, yarış sahası olarak belirlenen alanda verilen hedef noktalarına sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalışıyor. Turuncu-beyaz bayraklarla kendini gösteren bu noktalarda yarışmacılar, bayrağın yanında bulunan zımbayı tuttukları fişe basıp söz konusu noktaya ulaştıklarını kanıtlar veya bu işleyiş elektronik sistem üzerinden gerçekleştirilir. İki hedef nokta arasındaki yolun hangisi olacağına yarışmacı karar verir ve parkuru en hızlı tamamlayan sporcu olmak için yarışır. Sporcuların rota üzerinde birbirini izlememesi için birkaç dakikalık çıkışların verildiği oryantiring yarışlarında sporcular, parkur boyunca karşılaşabilirler ama birbirlerini izlemeleri yasaktır. 

Yapıldığı araziye ve koşullara göre çok sayıda alt dala ayrılan oryantiring sporunun başlıca alt kategorileri: Koşu, dağ bisikleti, kayak ve patika oryantiringi olarak öne çıkıyor.

Hiçbir dağ onları yıldırmadı: Dağcılık Kulübü kamp yollarında İTÜ de Mannequin Challenge akımına kapıldı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor