Güray Baran
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lü doktora öğrencisi, akademisyen ve oğlunun geliştirdiği Lego Mikrotonal Gitar, Margaret Guthman Müzik Enstrümanları Tasarım Yarışması'nda finale kaldı

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolgahan Çoğulu'nun 10 yaşındaki oğlu Atlas Çoğulu tarafından bulunan fikir ile İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) doktora öğrencisi Ruşen Can Acet'in birlikte geliştirdikleri Lego Mikrotonal Gitar, Georgia Tech Üniversitesi'nce düzenlenen, dünyanın tek yeni enstrüman tasarımı yarışması olan “Margaret Guthman Müzik Enstrümanları Tasarım Yarışması”nda 100’ün üzerinde enstrüman tasarımı arasından finale kalmayı başardı.

Mikrotonal Gitar tanıtım videosu

Babasının gitar klavyesini gören Atlas, 7 yaşında iken gitar klavyesinin aynısını legolardan yapmaya başlamış. Atlas ise o anları şöyle anlatıyor: “Bunu babamla 7 yaşındayken yaptık. Legolarımla oynuyordum sonra babam gitarın klavyesiyle salona geldi ondan sonra klavyeyi görünce aynısını legodan yaptık. Sonra gitarın üstüne koyduk babamla beraber.”

Ayrıca Atlas şunları da iletiyor: “İnşallah tüm Türkiye oy verir bu gitara. Çok uğraştık bunu yapmaya 3 yıldır uğraşıyoruz inşallah oy verirsiniz.”

Yarışmada 15 farklı ülkeden 28 tasarımla beraber finale kalan “Lego Mikrotonal Gitar”a oy vermek isteyenler Aralık ayının başına kadar buraya tıklayarak oy verebilirler.

Atlas Çoğulu

Taksim Meydanı'nın yeni tasarımı seçildi: projede 5 İTÜ'lü yer alıyor İTÜ ve TCDD arasında işbirliği yapıldı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi