Öykü
Son 180 günde 0 haber

Rektörlükten geri adım: Vadi Yemekhanesi yeniden açıldı

17 Eylül Pazartesi günü 2018-2019 güz yarıyılının başlamasıyla birlikte Vadi Yurtları Yemekhanesi'nin kapatıldığını daha önceki haberimizde sizlere duyurmuştuk. 26 Eylül Çarşamba akşamı ise yemekhanenin kapatılmasına tepki göstermek amacıyla Vadi Yurtları'nda kalan öğrenciler toplanmış ve 3 Ekim Çarşamba (yarın) İTÜ Rektörlüğü'ne yürüme, yemekhanenin tekrar açılması için rektörlüğe dilekçe verme kararı almışlardı. Rektörlüğe yürüyüşten 1 gün önce (2 Ekim Salı) de İTÜ Rektörlüğü geri adım atarak, Vadi Yurtları Yemekhanesi'nin tekrar kullanıma açıldığını tüm İTÜ'ye duyurdu.

Vadililer tek çatı altında toplandı

Vadi Yurtları'nda kalan öğrenciler yemekhanenin tekrar açılması için SKS ile iletişime geçerek mağduriyetlerini dile getirmişler, ancak görüşmeleri ve çabaları sonuç vermemişti. Bunun üzerine Vadi Yurtları'nda kalan öğrenciler, 26 Eylül akşamı Vadi Cafe'de bir araya gelerek konu hakkında çözüm önerileri ürettiler.

"Rektörlüğe yürüyoruz!"

Yemekhanenin yeniden hizmete girmesi için yapabilecekleri ilk adımın dilekçe yazmak olduğunu kararlaştıran Vadililer, bir dilekçe formatı oluşturarak sosyal medya üzerinden diğer İTÜ'lülere ulaştı. Sosyal medyadan büyük destek gören Vadililer, 3 Ekim Çarşamba günü (yarın) dilekçeleriyle beraber Rektörlük'e yürümeye karar verdi ve yürüyüşü 2 Ekim Salı günü (bugün) tüm İTÜ'ye duyurdu.

Vadililer tarafından hazırlanan dilekçe taslağı

Yürüyüş kararıyla aniden açılan yemekhane

Vadililerin, dilekçeleriyle birlikte rektörlüğe yürüyüş kararlarını açıklamalarından kısa süre sonra ise, aynı gün içinde (2 Ekim Salı günü) asılan duyurularla Vadi Yurtları Yemekhanesi'nin tekrar açıldığı ve 2 Ekim Salı günü akşam yemeği çıkacağı kararı tüm İTÜ'ye bildirildi. Yapılan duyuruya göre Vadi Yurtları Yemekhanesi, adı açıklanmayan bir mezunumuzun verdiği destekle tekrar kullanıma açıldı.

2 Ekim tarihli asılan duyuru

Vadililer kazandı ama okul için çabaları sürüyor

Duyurunun asılmasıyla öğrenciler rahat bir nefes alırken, Vadililer de bu haberi sosyal medyadan kutladı. Vadi Yurtları Yemekhanesi'nin yeniden açılmasının, okuldaki diğer sorunları da çözmek için bir başlangıç niteliğinde olduğu kararına varan Vadililer, bu akşam Vadi Cafe'de tekrar toplanacak ve öğrencilerin yaşadığı sorunları konuşup çözümler üretecekler.

Vadililerin son duyurusu;

İlklerin takımı İTÜ Hydros ülkemizi temsil etti İTÜ dünya üniversiteleri sıralamasında yerinde saydı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi