Öykü
Son 180 günde 0 haber

Rezervasyonlu yemekhane sistemi İTÜ-SAY'ın kullanım detayları açıklandı

Geçtiğimiz günlerde alınan kararla İTÜ Yemekhaneleri "Sıfır Atık Yemekhane (SAY)" projesi kapsamında rezervasyonlu sisteme geçmişti. Yapılan son açıklamalarla sistemin kullanım detayları duyuruldu. Yapılan açıklamalara göre yemekhane rezervasyonları ile ilgili işlemler İTÜ Portal ve İTÜ Mobil üzerinden yapılacak. 

En az iki gün önce rezervasyon yapmak gerekiyor

Yapılan düzenleme kapsamında rezervasyon yaptırdığınız takdirde öğrenciler için öğle yemeği fiyatı 3 ₺, akşam yemeği fiyatı ise 4 . Rezervasyon yaptırmadığınız takdirde ise bu fiyatlar sırasıyla 6₺ ve 8 ₺'ye yükseliyor. Sistem kapsamında rezervasyonlu fiyattan yemek yiyebilmeniz için rezevasyonunuzu yemek yiyeceğiniz günden en az 2 gün önce yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyonlar, gün dönümü esaslı olup gün dönümü her gün öğlen saat 12:00’den itibaren gerçekleşir. 

Gün dönümü esasına göre rezervasyonların nasıl işleyeceğine dair verilen örnek tablo;

Rezervasyonlar İTÜ Mobil ve İTÜ Portal üzerinden yapılabilecek

Yemekhane rezervasyonları İTÜ Mobil uygulamasından veya İTÜ Portal üzerinden "Hizmetler" sekmesindeki "Yemekhane Rezervasyon / Yemekhane Hizmetleri" sekmelerinden yapılacak. Bu arayüzde hangi öğünü, hangi yemekhanede, hangi gün yiyeceğinizi seçerek rezervasyonunuzu oluşturmanız gerekiyor. Aynı gün ve aynı öğün için normal menü ve vejetaryen menü birlikte satın alınamayacak.Rezevasyonunuzu yaptırdıktan sonra, normal şekilde turnikeden kartınızı okutarak geçtiğinizde yemek ücreti rezervasyonlu fiyattan alınacak.

İTÜ Mobil;

İTÜ Portal;

Yemek bursu olan öğrenciler de İTÜ-SAY sistemiyle aynı arayüzü kullanarak ücretsiz yemek rezervasyonlarını yapmaları gerekiyor.

Blok rezervasyonların içinden tekli iptal ettirdiğiniz öğünlerin ücreti iade edilmeyecek

Eğer rezervasyonunuzu iptal etmek isterseniz, rezervazyon yaptığınız gibi seçtiğiniz öğün saatinden en az 2 gün önce iptal etmeniz gerekiyor. Tek rezervasyon içerisinde seçilen tüm öğünler bir rezervasyon grubunu oluşturuyor. Bir rezervasyon grubunun tamamını ilk öğünün saatinden en az 48 saat önce herhangi bir ücret ödemeden iptal edebilirsiniz. 

Eğer rezervasyon grubunun tamamını değil de içerisinden bir ya da birkaç öğünü iptal etmek isterseniz, iptal ettirdiğiniz öğün ya da öğünlerin ücreti kartınızdan alınacak ve iade edilmeyecek. Bu ücretler sonraki rezervasyonlarda kullanılmak üzere, “iptal edilen öğün adedi kadar kupon” olarak sisteme tanımlanacak. 

Bazı önemli detaylara açıklama getirilmedi

Rezervasyonu yapılmış yemeğe gidilmediğinde veya rezervasyonu iptal ettiğinizde kartınızda para yoksa ne olacağı gibi durumlarla ilgili açıklama yapılmadı.

Yeni video serisi İTÜ'lülere sorduk yayında! Yemekhanelerde rezervasyonlu sisteme geçiliyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor