Ege
Son 180 günde 0 haber

Yemekhanelerde rezervasyonlu sisteme geçiliyor

İTÜ Yönetim Kurulu, 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda yemekhanelerin işleyişi ile ilgili değişiklikler yapma kararı aldı. İTÜ Yemekhaneleri artık rezervasyon sistemi ile hizmet verecek. Açıklamaya göre sistem sayesinde öğünlerde tüketilecek yemek miktarı alınan rezarvasyon miktarına göre önceden belirlenecek, böylece yemek israfının önüne geçilmiş olacak. Yapılan değişiklikler 31 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak. 

İTÜ, rezervasyon sisteminin nasıl işleyeceğini ve nereden yapılacağını henüz açıklamadı. 

Yapılan değişiklikler yemekhane fiyatlarında güncellemelere neden oldu. Rezervasyon yapan öğrenciler için fiyatlar öğlen 3 ₺, akşam 4 ₺ olmak üzere aynı kalacak. Yemekten önce rezervasyon yapmayan öğrenciler için ise fiyatlar öğlen 6 ₺, akşam 8 ₺ olacak. 

Önceki sistemde israf olacak yemekler de göz önünde bulundurularak hesaplanan yemek fiyatlarının, yeni düzende israfın minimuma çekilmesine rağmen 3 ₺-4 ₺ bandında tutulması ise öğrencilerde bir “gizli zam?” şüphesi yarattı. 

Rezervasyonlu yemekhane sistemi İTÜ-SAY'ın kullanım detayları açıklandı Tüm detaylarıyla İTÜ’nün yeni bölümü: Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor