Sahte proficiency sonuçları skandalı ve nedeni

22 Temmuz günü 1. oturum sonuçlarının açıklanması beklenen İTÜ İngilizce Yeterlilik Sınavı için bilgisayarları başında olan öğrenciler büyük bir şok yaşadı. Sınav sonuçları birkaç dakika için Yabancı Diller Yüksekokulu(YDY) resmi sayfası olan www.ydy.itu.edu.tr'de ilan edildi ve geri çekildi. Zaten bilgisayar başında bekliyor olan öğrenciler sonuçları hemen indirerek yaymaya başladılar ancak gerçek çok kısa süre içinde anlaşıldı: Sonuçlar sahteydi. 

Yabancı Diller Yüksekokulu okutmanlarından Bekir Şerifoğlu'nun İTÜ tarafından kendisine sağlanan http://web.itu.edu.tr/~serifoglu/ adresinden yayınlanan sonuçlar YDY'nin web sitesinde çok kısa bir süre için görünür olmuştu. 

Konu ile ilgili İTÜ tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, bu skandala Bekir Şerifoğlu'nun kişisel bir hatasının mı neden olduğu yoksa bir internet korsanlığı mı olduğu konusu belirsizliğini koruyor.

Tüm bunlar yaşanırken hatalı sonuçlar yüzünden şoka uğrayan öğrenciler tepkilerini sosyal medyadan sert bir şekilde dile getirerek sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını istiyorlar. 

Haber Güncellemesi(16:55)

Bekir Şerifoğlu'ndan Sınav Sonuçları İle İlgili Açıklama

Konuyla ilgili olarak İTÜ YDY'den ulaştığımız Bekir Şerifoğlu, sonuçların daha iyi bir altyapıyla açıklanması için test edilen yeni sistem yüzünden teknik bir hata oluştuğunu, hata farkedilir farkedilmez açıklanan dosyayı geri çektiklerini belirtti. Hatadan dolayı YDY'nin resmi sitesinin de düzgün çalışmadığını ifade eden Şerifoğlu sonuçların İTÜ Resmi sitesinden birazdan açıklanacağını söyledi.

Haber Güncellemesi (17:58)

Yeterlilik Sınavı 1. Oturum Sonuçları www.ydy.itu.edu.tr adresinde açıklandı

 

Aramıza hoş geldin yeni İTÜ'lü! Yaz dönemi final sınav programı açıklandı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor