Oğuz
Son 180 günde 0 haber

Taksim Meydanı'nın yeni tasarımı seçildi: projede 5 İTÜ'lü yer alıyor

İBB'nin "İstanbul Senin Karar Senin" adıyla düzenlediği, şehir meydanlarının tasarımını yenileme oylaması geçtiğimiz hafta sonuçlandı. İBB projeleri sundu, İstanbullular ise Taksim'de görmek istediği çehreyi seçti. Toplamda 209 bin 728 oy kullanılan yarışmada 15 sıra numaralı, "Taksim Kolektifi" adlı proje 86 bin 597 oyla kazandı.

Projede 1'i tasarlayan kadroda, 4'ü ise danışman olarak yer alan 5 İTÜ'lü yer alıyor. Projenin detaylarını buradan öğrenebilirsiniz.

İşte o İTÜ'lüler:

Sezer Bahtiyar

15 Sıra Numaralı Proje'nin tasarlayan kadrosunda yer alan tek İTÜ'lü Bahtiyar, İTÜ'den 1993 yılında Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. 1997 yılında ise yine İTÜ'den yüksek lisansını tamamlayan Bahtiyar, 2019 yılında yapılan İTÜ İşletme Fakültesi Mimari Proje Yarışma'sında yedek jüri üyeliği yaptı.

Dr. Gülsün Tanyeli

Lisans, yüksek lisans ve doktorasını sırasıyla 1979, 1982 ve 1990 yıllarında İTÜ'de tamamlamış olan Tanyeli, projenin danışman ekibinde yer alıyor. Kendisi şu anda İTÜ'de akademisyenlik yapmaktadır.

Erdem Özlü

Yüksek lisansını İTÜ'de Ulaştırma Mühendisliği alanında 2018 yılında tamamlayan Özlü, projenin danışman kadrosunda yer almakta.

Dr. Cem Kozar

Yüksek lisans ve doktorasını İTÜ'de tamamlayan Kozar, projenin danışman kadrosunda yer almakta.

Bilge Kobaş

Lisans ve yüksek lisansını sırasıyla 2008 ve 2011 yıllarında İTÜ'de tamamlayan Kobaş, projenin danışman kadrosunda yer alıyor.

39 İTÜ'lü Akademisyen, PLOS Biology Dergisi'nde dünya geneli ilk %2'lik dilimde yer aldı İTÜ'lü doktora öğrencisi, akademisyen ve oğlunun geliştirdiği Lego Mikrotonal Gitar, Margaret Guthman Müzik Enstrümanları Tasarım Yarışması'nda finale kaldı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi